1

Onderwerp: bavaroise met verse aardbeien

Omdat het me makkelijk leek om eens bavaroise van een mix te maken heb ik die van de webshop gekocht. De smaak is naturel, en je kunt smaakstoffen of verse vruchten toevoegen staat op de verpakking.
Nou heb ik hem gemaakt en er aardbeien, gepureerd, door gedaan, maar hij blijft zo slapjes. Is dat altijd zo, of doe ik nu iets fout....

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl

2

Re: bavaroise met verse aardbeien

Dat komt doordat als je aardbeienpureerd er extra vocht vrijkomt. Beter was het geweest om er stukjes aardbei door te doen.
De volgende keer kan je dit oplossen door eerst je aardbeien te pureren, dit af te wegen en dan minder vloeistof toe te voegen aan je bavarois. Dus de hoeveelheid vloeistof die staat vermeld minus de vloeistof van de aardbeien.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: bavaroise met verse aardbeien

Ik weet niet of je hem al hebt verwerkt, maar zou er met klopfix nog wat aan te doen zijn misschien?

Zelf heb ik de bavaroise mix nog niet gebruikt, dat ga ik morgen doen, maar dan met aardbeien Patidess.

Weet iemand misschien wat voor doorsnede taart je kan vullen met 1x de hoeveelheid (dus 40gr mix + de rest)? Ik moet een taart van 20 en 25 cm vullen en ik heb altijd teveel vulling omdat ik het zo slecht kan inschatten.

~ Never waste a good crisis... ~

4 Laatst bewerkt door joynme (25-08-2011 20:47)

Re: bavaroise met verse aardbeien

Voor een 20 cm taart gebruik ik altijd 35 gr. poeder (vulling)!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

5

Re: bavaroise met verse aardbeien

@ Joyce: oke, dan moet ik dus gewoon 2x de hoeveelheid maken en dan moet het goed komen. Op de bavaroise komen ook nog verse aardbeien. En dan is er nog een laag met bc-mix en een laagje jam. ;)

Bedankt voor je antwoord. :)

~ Never waste a good crisis... ~