1

Onderwerp: aangevette slagroom

Ik heb het recept van de aangevette slagroom van de site gehaald en gemaakt zoals het beschreven staat.
De slagroom word goed, maar als ik dan de mascarpone erdoorheen doe dan word het heel waterig en klonterig. Dan is de struktuur van de slagroom gelijk weg, en smaakt het niet meer lekker.
Doe ik iets verkeerd?

Hoe maken jullie dit recept?

Re: aangevette slagroom

Even de mascarpone loskloppen en dan door de slagroom die nog niet helemaal stijf geklopt is.
Ik denk dat je te lang mixt.

Life is what you bake it.

3

Re: aangevette slagroom

de mascarpone heb ik losgeklopt met een vork. Moet dat ook met de mixer eerst
Oke dus de slagroom moet nog niet helemaal goed zijn.
Ga ik het vanmiddag nog eens proberen

Re: aangevette slagroom

Nee de mascarpone met een vork, niet met de mixer. Mijn ervaring met mascarpone is dat als je dat (te lang) mixt het ook gaat klonteren.
Maar iig de slagroom nog niet helemaal stijf mixen voordat je de mascarpone er bij doet.
Je mixt het samen totdat het stijf wordt. En dus vooral niet te lang!

Life is what you bake it.

Re: aangevette slagroom

Hmmm, dat klinkt lekker. Voor op een cupcake bv. of als laagje op je taart.  :)

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

6

Re: aangevette slagroom

Het is nu wel gelukt,  heb wat minder lang gemixt en toen de mascarpone erdoor gedaan. Het ging prima nu. Dus bedankt voor al jullie tips