1

Onderwerp: Natte lagen in schuimtaart

Hallo,

We hebben een laagjestaart gemaakt met schuimlagen. Deze lagen waren goed gelukt. Vervolgens in een laagjestaart met mousseline met rode vruchten smaak (op basis van diepvriesvruchten). Na een nachtje in de koelkast hebben we de vorm eraf gehaald. Een paar uur bleek de taart ingezakt en de laagjes waren nat en heel dun geworden. Ook de bodem van deeg was erg vochtig. :-(

De grote vraag: hoe kunnen we dit voorkomen?

Dank voor jullie reactie!

Groeten, Celine

2

Re: Natte lagen in schuimtaart

Schuimlagen: moet ik daar dan merengue-achtig iets bij voorstellen?
Want ik denk dat het inderdaad zacht wordt als je daar fruit op legt....

Je hebt bijv. ook recepten van Pavlova, en daar moet je ook het fruit (en room, of wat je maar wilt) op laatste moment erop leggen.

dus heb zo geen tip

3

Re: Natte lagen in schuimtaart

insmeren met chocolade
de schuim trekt nl vocht aan
en in de vriezer bewaren helpt ook, bevroren snijden dan is ie zo ondooit als je er geen grote stukken fruit indoet

succes

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Natte lagen in schuimtaart

zie dat je net lid geworden bent...welkom..

ik maak zelf wel eens een mereque maar dit vul ik pas op het laatste moment.

gedroogt eiwit schuim is natuurlijk heel broos.

ik merk als het een gevuld staat dat het plakkerig/taaiig  wordt.

5

Re: Natte lagen in schuimtaart

http://www.smulweb.nl/recepten/1358032/ … chuimtaart

Deze schuimtaart maak ik vaak en die wordt niet vochtig maar als ik er een maak waar slagroom in zit dan wordt alles nat en zakt de taart helemaal in.