1

Onderwerp: Werken met Isomalt

Hey iedereen,

Ik heb deze week een superlekker dessert gemaakt.  Het filmpje staat hieronder, echt een aanrader, vooral de bouillon van vanille.

Nu is mijn vraag: hebben jullie tips voor het werken met Isomalt?

In het recept maakt hij bellen met Isomalt.  Ik heb Isomaltsticks gekocht maar kreeg er geen bellen uit.  Mijn suiker werd ook lichtbruin (dus wss te warm?) en werd onmiddelijk in het pannetje terug hard, had de tijd amper om er een vormpje mee te maken. 
Ik heb die engelse tips wel gelezen via de zoekfunctie, maar zou graag jullie eigen tips en ervaringen lezen..


http://www.njam.tv/recepten/pannenkoeken-met-banaantjes

2

Re: Werken met Isomalt

niemand tips?

Re: Werken met Isomalt

Ik heb het een paar keer gebruikt, en ik kwam erachter dat je het inderdaad niet te heet moet laten worden en zeker niet te lang. Maar niet heet genoeg of te kort werkt ook voor geen meter.
Google anders even op isomalt!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Werken met Isomalt

Ik verwarm het totdat het gesmolten is en haal het dan van het vuur zodat de  belletjes bijna allemaal verdwijnen. op dat mment is het nog vloeibaar genoeg om het te gieten maar met zo min  mogelijk belletjes.
Als het lichtbruin wordt is het idd te warm geweest. Gewoon op laag vuur laten smelten. Het duurt dan wel iets langer maar dan heb je ook wat. :) 
Ik gebruik de isomalt van de Hanos. (korrels)

5

Re: Werken met Isomalt

Even google-en mij staat wat bij over de temp maar die weet ik niet uit mn hoofd

6

Re: Werken met Isomalt

Maandag naar Cupcake wars gekeken en één van de kandidaten had kroontjes gemaakt van Isomalt.

Florian Bellanger, een jurylid, gaf toen de kritiek dat Isomalt niet eetbaar is. 

......?

Re: Werken met Isomalt

Isomaltose is een zoetstof net als aspartaam. Niet gezond dus, maar wel eetbaar.
En isomaltose heeft wat fijnere eigenschappen dan suiker, maar het exacte verschil weet ik ook zo even niet hoor.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Werken met Isomalt

Ik heb het ook geprobeerd hier, en had van een amerikaans vrouwtje uitleg gekregen.
je moet het koken tot 275 fahrenheit dus ongeveer 135 graden. Niet meer niet minder... dan in een hittebestendige kom schenken zodat het niet warmer word. Dan snel in je vormpjes gieten en dan gaa thet goed!  :Y

Every day is a day for Cupcakes!

9

Re: Werken met Isomalt

mja de uitleg van die jury was:

"het is niet eetbaar!  het is niet omdat je er niet ziek van zal worden in kleine hoeveelheden dat het eetbaar is"..

ach ja.. 't blijft toch heeeel mooi :)