Onderwerp: hulp gevraagd bij bruidstaart + 3 laags standaard
Hallo iedereen,
Jullie kennen we nog niet echt, want ik heb tot nu toe niets kunnen meedelen waar jullie wat aan hadden omdat ik nog beginnend ben. Ik heb vaker 'gewone' taarten gemaakt.
Maar ik zit nu met een probleem. Ik gebruik sinds kort de bekende mix voor biscuit omdat ik dan de taart luchtiger krijg dan mijn oude recept voor biscuit. Ik heb net een taartvorm gevuld van 33,5cm. Nu is de biscuit helemaal niet goed gerezen en de taart is zelfs gekrompen! Hij is zeker wel 3 cm smaller dan de vorm zelf is. De vorige keren dat ik deze mix gebruikte was in een kleinere taartvorm en toen had ik het probleem niet(zo). Weten jullie wat ik verkeerd doe??
Daarnaast heb ik nog een vraag over de taartstandaard die ik heb. Het is voor 3 lagen van 3 verschillende maten met een dikke paal in het midden. Hoe krijg ik de taarten er mooi tussen? Welke volgorde moet ik aanhouden, moet ik van te voren een gat erin 'boren'? Kan mij iemand vertellen hoe dit moet??
Groetjes Sietske
En alvast heeeeeel erg bedankt!!!