1 Laatst bewerkt door Yavahn (17-08-2011 14:17)

Onderwerp: Droog biscuit...

Hoi hoi,

ik had voor afgelopen zondag 2 bestellingen van 2 vierkante taarten van 25x25cm. Een naturel en een chocolade-biscuit (volgens het recept van Adriënne hier op het forum en met naturel biscuitmix als uitgangspunt). De naturel was niks mis mee, maar de chocolade vonden ze iets te droog op de bodem (oorspronkelijk de onderkant dus)... Ik had voor onszelf al een proeftaartje gemaakt van 15cm rond en die was goed... Zou ik de vierkante te lang gebakken hebben of is het iets anders geweest?

Alvast bedankt!

2

Re: Droog biscuit...

Niemand?  :s

3

Re: Droog biscuit...

Het zou kunnen..... wat ik ook nog wel eens lees is het toevoegen van een extra ei bij chocobiscuit.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Droog biscuit...

@mirjam5: dat heb ik idd ook gedaan... De vorm was zo groot ook dat ie maar moeilijk gaar werd, hij heeft ong een uur in de overn gestaan... op 160c hetelucht...

5

Re: Droog biscuit...

Hoe het komt, weet ik niet zeker, maar waarschijnlijk omdat die te lang in de oven stond...
Voor grotere taarten zijn er die in het midden zo'n metalen rondje gebruiken (de naam schiet me even niet te binnen) om de warmte gelijkmatiger te verdelen zodat die sneller ook aan de binnenkant gaart...

maar om te voorkomen dat je een droog biscuit hebt, trempeer ik altijd met suikerwater (je kan hier ook nog een smaakje aan geven), zeker de onderste laag... en dan blijft het biscuit "nat" en dan is die lekker smeuïg.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

6

Re: Droog biscuit...

ik denk te lang in de oven.............


termperen wil idd nog al eens werken ( lekker met dooley's :D)

Vegetables are a must on a diet...I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie.! (Jim.Davis) xx Liesjuh

7

Re: Droog biscuit...

Marie-Popo schreef:

Hoe het komt, weet ik niet zeker, maar waarschijnlijk omdat die te lang in de oven stond...
Voor grotere taarten zijn er die in het midden zo'n metalen rondje gebruiken (de naam schiet me even niet te binnen) om de warmte gelijkmatiger te verdelen zodat die sneller ook aan de binnenkant gaart...

maar om te voorkomen dat je een droog biscuit hebt, trempeer ik altijd met suikerwater (je kan hier ook nog een smaakje aan geven), zeker de onderste laag... en dan blijft het biscuit "nat" en dan is die lekker smeuïg.

Je bedoelt een heating core. Je kan daar ook een bloemnagel voor gebruiken. Idd wordt je taart dan makkelijker gaar als het een grote is.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Droog biscuit...

Bedankt nog allemaal voor de antwoorden!!! Hier ga ik zeker iets aan hebben  :thumb: