Onderwerp: Eerste poging met vulling
Hallo allemaal,
Wat een leuke en gezellige site is dit zeg!
Al een tijdje zag ik mensen om mij heen bezig met het maken van de mooiste taarten met marsepein! Dat wilde ik ook eens proberen.
Woensdag heb ik voor het eerst kleine cakejes gemaakt en met marsepein bedekt, wat een ervaring! Geweldig om te doen en ze smaakten zeer goed.
Daarom wilde ik de volgende stap maken: iets met een vulling. Nu wilde ik niet meteen een taart, vond dit nog net een stap te ver. Heb daarom een cake gebakken, 1 laag vulling in gedaan en voor het eerst ook botercreme gebruikt.
Als vulling heb ik aardbeienjam en slagroom gedaan (lekker simpel). Maar de slagroom smolt razendsnel! Ook al had ik er versteviger in gedaan. Wat moet ik de volgende keer anders doen? Kan een slagroomvulling dus niet?
Ik heb de slagroom eraf geschraapt en wat botercreme erop gedaan. Ben benieuwd hoe hij smaakt..
Zondag eten we hem op dus staat nu in de vriezer.