1

Onderwerp: Taart gevuld en bekleed invriezen??

Hoi!

Waarschijnlijk al heel vaak gevraagd, maar toch nog even voor de zekerheid...
Voor volgende week zaterdag moet ik voor 50 pers. taart maken, ik wil dus verschillende taarten maken.
Nou is mijn vraag, kan ik een biscuit gevuld met banketbakkersroom en jam, afgesmeerd met botercreme en bekleed met rolfondant zo in een keer invriezen?? Ik heb er namelijk niet zoveel zin in dat ik er volgende week zaterdagochtend achter kom dat het niet ging... :(
Gaat dat echt goed? En hoe kan ik hem dan het beste invriezen (in een tupperware doos of zo? of in huishoudfolie?) En ontdooien?

Re: Taart gevuld en bekleed invriezen??

Dat kan wel..heb ik ook al eens gedaan en dat is wel goed gegaan. Ik heb hem toen in een pedaalemmerzak gedaan (zo'n doorzichtige) en om hem te ontdooien heb ik hem in een taartdoos zonder zak in de koelkast gezet op standje 1. Om te voorkomen dat de taart gaat zweten moet je het temperatuurverschil buiten de koelkast zo klein mogelijk houden. Hij moet als het ware geleidelijk aan ontdooien en zorgen dat er zich geen condens kan vormen vandaar dat ik de zak er niet om heen laat.
Hopelijk heb je hier wat aan.

3

Re: Taart gevuld en bekleed invriezen??

Oke, dank je wel!
Ik ga het maar gewoon proberen denk ik, blijft de fondant dan echt mooi?
En de vulling wordt dan niet te nat als je het gaat ontdooien?