Ah volgens mij heb ik het gevonden. Het heet ook wel Noorse omelet:
Ingredienten
voor 6 personen :
1 sponscake 3 cm dik (génoise)
½ liter roomijs
100 gr poedersuiker
1 koffielepel vanillesuiker
1 klontje suiker
1 sinaasappel
3 eierdooiers
5 eiwitten
1 eetlepel likeur naar keuze
Bereiding
•Snij de cake in een ovalen vorm en giet er de likeur over.
•Bedek een ovenplat met bakpapier en leg er de cake op.
•Verwarm de oven voor op 150° (thermostaat 5)
•Meng de suiker en de eieredooiers met een spatel totdat je een romig mengsel hebt.
•Snij de appelsien in twee en wrijf er met het klontje suiker over.
•Plet het klontje en meng deze suiker en de vanillesuiker voorzichtig bij het suiker-ei mengsel.
•Klop de eiwitten stijf en spatel dit dan geleidelijk en voorzichtig onder het suiker-ei mengsel.
•Let erop dat dit zo luchtig mogelijk blijft.
•Bedek de cake met het ijsroom en bedek dit helemaal met een dikke laag suiker-ei mousse.
•Zet dit 6 minuten in de oven.
•Onmiddellijk opdienen