1 Laatst bewerkt door Kelly1610 (17-08-2011 13:34)

Onderwerp: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Er zijn al heel wat berichten over geplaatst en toch snap ik het niet.. Het lukt me ook niet, waarom niet?! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen...

Ik gebruik gewone chocolade en en slagroom van de c1000. Heb al verschillende hoeveelheden gebruikt.
De laatste keer 1 bekertje slagroom en een reep bon bon bloc zoals het recept hiernaast...  :nooo
Steeds loopt ik tegen hetzelfde op; het opkloppen lukt niet. Is het soms niet de bedoeling dat dit niet slagroomachtig wordt?? Dat lees ik namelijk wel. En hoe kan je anders dat papperige als vulling/afsmeermateriaal gebruiken..

Help   :nooo

Gr Kelly

2

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Laat je het wel eerst voldoende opstijven in de koelkast?

En je hebt het over bonbonbloc> is die chocola ook nog gevuld met creme? Want het moet alleen chocola-chocola zijn zeg maar
(anders heb je geen gelijke delen chocola en slagroom)

3

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Idelet schreef:

Laat je het wel eerst voldoende opstijven in de koelkast?

En je hebt het over bonbonbloc> is die chocola ook nog gevuld met creme? Want het moet alleen chocola-chocola zijn zeg maar
(anders heb je geen gelijke delen chocola en slagroom)

Bedankt voor je reactie!
Ik laat het volledig afkoelen, maar niet extra opstijven. Hoelang moet dit dan?

Ik had inderdaad de bonbonbloc met praline.... Is het daar fout gegaan?

4

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Kelly1610 schreef:
Idelet schreef:

Laat je het wel eerst voldoende opstijven in de koelkast?

En je hebt het over bonbonbloc> is die chocola ook nog gevuld met creme? Want het moet alleen chocola-chocola zijn zeg maar
(anders heb je geen gelijke delen chocola en slagroom)

Bedankt voor je reactie!
Ik laat het volledig afkoelen, maar niet extra opstijven. Hoelang moet dit dan?

Ik had inderdaad de bonbonbloc met praline.... Is het daar fout gegaan?

Omdat ganache het beste wil met gelijke delen chocola en slagroom (behalve dan bij witte chocola, omdat daar al room door heen zit) kun je het beste ongevulde chocola nemen omdat het anders al gevuld is en dus de verhouding heel anders is.

Volledig afkoelen is vooral handig als je het over de taart wil gieten.
Maar als je het wil opkloppen voor bijv. toeven is het makkelijk om dit toch in koelkast wat op te laten stijven (echt maar 20 min. ofzo)

Maar dit is mijn ervaring, en ik heb die toeven nu 1x geprobeerd, dus ben geen deskundige.... ;)

5

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Idelet schreef:
Kelly1610 schreef:
Idelet schreef:

Laat je het wel eerst voldoende opstijven in de koelkast?

En je hebt het over bonbonbloc> is die chocola ook nog gevuld met creme? Want het moet alleen chocola-chocola zijn zeg maar
(anders heb je geen gelijke delen chocola en slagroom)

Bedankt voor je reactie!
Ik laat het volledig afkoelen, maar niet extra opstijven. Hoelang moet dit dan?

Ik had inderdaad de bonbonbloc met praline.... Is het daar fout gegaan?

Omdat ganache het beste wil met gelijke delen chocola en slagroom (behalve dan bij witte chocola, omdat daar al room door heen zit) kun je het beste ongevulde chocola nemen omdat het anders al gevuld is en dus de verhouding heel anders is.

Volledig afkoelen is vooral handig als je het over de taart wil gieten.
Maar als je het wil opkloppen voor bijv. toeven is het makkelijk om dit toch in koelkast wat op te laten stijven (echt maar 20 min. ofzo)

Maar dit is mijn ervaring, en ik heb die toeven nu 1x geprobeerd, dus ben geen deskundige.... ;)


Ah oke... zo wordt het me al wat duidelijker! :)
Dus het aantal grammen moet gelijk zijn? Of ml / gr? En bij witte chocolade de helft?

6

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

En bij het opkloppen wil een zakje (of 2) klop fix nog wel eens helpen. Maar wel goed laten afkoelen voor het opkloppen.

7

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Biggeltaart schreef:

En bij het opkloppen wil een zakje (of 2) klop fix nog wel eens helpen. Maar wel goed laten afkoelen voor het opkloppen.

Klopfix had er al in gedaan, zakje of 1...2......2,5..  :rolleyes:
Ik denk dat het het opstijven is!
Dan is het zowel om af te smeren en te vullen?

8

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Kelly1610 schreef:

Ah oke... zo wordt het me al wat duidelijker! :)
Dus het aantal grammen moet gelijk zijn? Of ml / gr? En bij witte chocolade de helft?

Volgens dit recept http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3 … deganache/ iets minder dan de helft bij witte

9

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Idelet schreef:
Kelly1610 schreef:

Ah oke... zo wordt het me al wat duidelijker! :)
Dus het aantal grammen moet gelijk zijn? Of ml / gr? En bij witte chocolade de helft?

Volgens dit recept http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3 … deganache/ iets minder dan de helft bij witte

Yep die heb ik gebruikt!
Dit weekend weer even proberen. De aanhouder wint zeggen ze dan he  :D

Thanks voor de reacties so far!

10

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Altijd handig om ook ff te weten, wild e het nl ook met bon bon bloc gaan proberen :P

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … ocvulling/ dit lukt bij mij ook, dus ik denk niet dat de vulling het probleem is...

maar een echte ganache is natuurlijk iets anders.

je moet het echt in de koelkast zetten tot het flink koel is, dan is het opkloppen geen probleem

I never met a calorie I didn't like....

12

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Ik heb gisteren zelf voor het eerst ganache gemaakt.

Ik heb eerst op youtube naar de filmpjes van Michelle gekeken.
En het ook zo gedaan.
Op 250 ml slagroom (van c1000) heb ik 500 gr. Melk chocolade gebruikt.

De chocolade in stukken gehakt en dit in de room gedaan.
Daarna een minuutje in de magnetron en dan draaien...
Herhalen 2 of 3x. En daarna iets kloppen.

Als er behoefte naar is kan ik wel een filmpje maken vanmiddag...
Moet nog een portie maken.

Voor witte chocolade is de verhouding 250 ml slagroom en 750gram witte chocolade.

Succes!!!!

13

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Krista84 schreef:

Ik heb gisteren zelf voor het eerst ganache gemaakt.

Ik heb eerst op youtube naar de filmpjes van Michelle gekeken.
En het ook zo gedaan.
Op 250 ml slagroom (van c1000) heb ik 500 gr. Melk chocolade gebruikt.

De chocolade in stukken gehakt en dit in de room gedaan.
Daarna een minuutje in de magnetron en dan draaien...
Herhalen 2 of 3x. En daarna iets kloppen.

Als er behoefte naar is kan ik wel een filmpje maken vanmiddag...
Moet nog een portie maken.

Voor witte chocolade is de verhouding 250 ml slagroom en 750gram witte chocolade.

Succes!!!!

Dus de verhouding is niet 1:1? En de slagroom dan in ml of gram? Ik heb er dit weekend pas tijd voor. Een filmpje is altijd goed!!!!  :D
Thanks voor je bericht! :)

14

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Ga ik zo de slagroom hakken! :) En dan vanmiddag filmpje schieten!
Slagroom is in ml. Zo heb ik het gedaan.

Laat wel weten zodra het filmpje online is.

xxx Krista

15

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Krista84 schreef:

Ga ik zo de slagroom hakken! :) En dan vanmiddag filmpje schieten!
Slagroom is in ml. Zo heb ik het gedaan.

Laat wel weten zodra het filmpje online is.

xxx Krista


Geweldig!!!  :D

16

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

volgens mij heb ik ergens gelezen dat het recept voor ganache hier op de site voor vullen en overgieten is en het recept dat Michelle en Krista gebruiken is voor het afsmeren.
Omdat de ganache bij het afsmeren niet luchtig moet zijn is daar voor puur 1:2 verhouding nodig en voor wit 1:3.

Succes!

17

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Krista84 schreef:

Ik heb gisteren zelf voor het eerst ganache gemaakt.

Ik heb eerst op youtube naar de filmpjes van Michelle gekeken.
En het ook zo gedaan.
Op 250 ml slagroom (van c1000) heb ik 500 gr. Melk chocolade gebruikt.

De chocolade in stukken gehakt en dit in de room gedaan.
Daarna een minuutje in de magnetron en dan draaien...
Herhalen 2 of 3x. En daarna iets kloppen.

Als er behoefte naar is kan ik wel een filmpje maken vanmiddag...
Moet nog een portie maken.

Voor witte chocolade is de verhouding 250 ml slagroom en 750gram witte chocolade.

Succes!!!!


Wil niet vervelend doen maar de verhouding van melk chocolade is ook 1 op 3, alleen pure chocola is 1 op 2  :Y

18

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Oke.. nu ben ik de draad weer kwijt :P
Voor vullen en afsmeren  EN  gieten is er een ander recept?
Ik ben nu op zoek naar die voor het vullen en afsmeren...  :Y

19

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Dan zou ik voor het recept van Michelle gaan (zie you tube Cake by Michelle, Ganache). en dan dus 1:2 voor puur en voor melk en wit 1:3 (dus 1x slagroom tegenover 2 (puur) of 3 (melk & wit) chocola)

Is het nu te volgen?

20

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

En dan heb ik ook een vraagje tussendoor... kun je dan de ganache die je gebruikt voor afsmeren ook gebruiken om daar een dijkje van te maken? Of doen jullie dat dan toch weer met botercreme?

21

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Kelly1610 schreef:

Oke.. nu ben ik de draad weer kwijt :P
Voor vullen en afsmeren  EN  gieten is er een ander recept?
Ik ben nu op zoek naar die voor het vullen en afsmeren...  :Y

Vullen en afsmeren is 1 op 2  of 1 op 3 afhankelijk dus van de chocolade soort!

Gieten is t recept wat je hier bij de recepten vind ..

22

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Joyce84 schreef:
Kelly1610 schreef:

Oke.. nu ben ik de draad weer kwijt :P
Voor vullen en afsmeren  EN  gieten is er een ander recept?
Ik ben nu op zoek naar die voor het vullen en afsmeren...  :Y

Vullen en afsmeren is 1 op 2  of 1 op 3 afhankelijk dus van de chocolade soort!

Gieten is t recept wat je hier bij de recepten vind ..


ah, oke, nu heb ik het weer op een rijtje.. Hoop dat het duidelijker wordt als het dit weekend een keer lukt  :grr:

23

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Dit is het linkje van het filmpje voor ganache ala michelle:
http://www.youtube.com/user/InspiredByM … Ftm8q4m4Bk

Succes!!!

24

Re: Ganache... Snap ik het nou gewoon niet? :(

Ik heb ook het recept van de site van Inspired by michelle afgehaald. Helemaal top!!
Kijk ook eens naar haar blog en alle lekkere chocoladerecepten die ze heeft staan  :9  :9  :9