1

Onderwerp: wel of geen bakpoeder

Hoi,

vraagje: in het basisbiscuit 2 recept hier op forum wordt gebruik gemaakt van bloem. Is dat zelfrijzend of gewone bloem? En moet daar nog bakpoeder door?

groetjes,
Ingeborg :o

2

Re: wel of geen bakpoeder

Bloem is altijd gewoon bloem, als je zelfrijzend bakmeel nodig hebt, staat er zelfrijzend bakmeel in het recept. :Y
Hetzelfde geldt voor bakpoeder: Als er bakpoeder in het recept staat, heb je bakpoeder nodig, als het niet in het recept staat, heb je het ook niet nodig.
Succes!  :)

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

3

Re: wel of geen bakpoeder

Dank je wel! Ga meteen beginnen...

Re: wel of geen bakpoeder

niet experimenteren ermee hoor.. ik dacht laat ik er een klein snufje bij doen (bij 1 van mn eerste baksels)  nou t was net een mislukte soufle...  en was niet lekker meer daardoor

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

5

Re: wel of geen bakpoeder

@pennyroyaltea : Ga ik nog niet doen. Eerst maar het gewone recept geprobeerd.  ;)  Alleen ruikt het eenbeetje eiïg, kan dat kloppen?

Re: wel of geen bakpoeder

ja dat kan kloppen..

ik heb dat recept gebruikt voor mn dochter ivm lactose intolerantie
ook rijst hij niet zo mooi als bv de biscuitmix van funcakes

maar hij is wel gewoon lekker mits je wel goed genoeg mixt

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

7

Re: wel of geen bakpoeder

Ingie67 schreef:

@pennyroyaltea : Ga ik nog niet doen. Eerst maar het gewone recept geprobeerd.  ;)  Alleen ruikt het eenbeetje eiïg, kan dat kloppen?

Toen mijn eerste biscuit in de oven stond, kwamen me kinderen op de geur af en vroegen of ik roerei aan het maken was!!

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja