1

Onderwerp: Bevroren honingkwarktaart met een pralinekorst

http://94.100.121.44/1388050001-1388100000/1388099001-1388099100/1388099093_5_3j91.jpeg

Voorbereiding : 1 uur + invriezen
Bereiding : 25 min
Voor 8 -10 personen

Je hebt nodig :
100 gr geschaafde amandelen
185 gr suiker
225 gr zoete biscuits
100 gr gesmolten boter

Vulling :
250 gr mascarpone
250 gr zachtgemaakte roomkaas (gewoon Aldi ofzo) op kamertemperatuur
400 gr gecondenseerde melk uit blik
60 ml honing
3 dl slagroom
2 tl kaneel

Verwarm de oven op 150 °C.

Leg voor de praliné de amandelen op een bakplaat met bakpapier.
Roer de suiker met 1,25 dl water in een pan op een laag vuur tot hij opgelost is.
Breng de karamel aan de kook en laat hem sudderen zonder te roeren tot hij goudbruin is.
Schenk hem over de amandelen, zet die weg om af te koelen en hard te worden voor u vervolgens de praliné in stukken breekt.

Vet een springvorm van 23 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier.

Bewaar ongeveer de helft van de praliné en maal de rest met de biscuits in een keukenmachine fijn.
Roer de boter erdoor, schep het mengsel op de bodem en druk het stevig tegen de wand van de vorm.
Bak de taart 15 min en laat hem afkoelen.

Meng voor de vulling de mascarpone en roomkaas tot een zachte , romige massa.
Voeg de gecondenseerde melk en honing toe.
Klop de room tot zachte pieken en schep hem erdoor.
Schenk de vulling in de vorm, bestrooi met kaneel en marmer haar met een prikker, meng niet te sterk.
Laat de taart enkele uren invriezen of tot hij stevig is.
Garnee hem met de resterende praliné.

Echt heeeeeeel erg lekker (en een waarschuwing: Heeeeel veel calorieën: Bijna 1000 kcal per punt als je hem door 10 punten deelt)

2

Re: Bevroren honingkwarktaart met een pralinekorst

ziet er ergggggggg lekker uit.wel erg mactig :D thats the way we like it.

liefde en passie voor taarten bakken.