1

Onderwerp: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

Hoi,

Ik heb al een aantal taarten gemaakt. En eigenlijk doe ik altijd een dunne laag met bekleden. Nu heb ik voor mijn verjaardag een boek gehad, maar daar staat in dat je het tot 1cm dik moet uitrollen en daarmee t moet gaan bekleden. Mij lijkt dit erg dik....
Vandaar de vraag hoe dik is jullie fondant of marsepein voor het bekleden?

Alvast bedankt.

2

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

ik persoonlijk rol probeer het zo dun (ook niet te dun, want dan zie je er alles door en dan kan je ook niets meer corrigeren) mogelijk uit te rollen.  Vind het zelf ook niet zo lekker met een dikke laag fondant errond.
Dus eigenlijk is het een beetje naar goesting en smaak .

groetjes

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

1 cm lijkt mij ook erg dik :)
Bij aparte vormen als een topsy moet je wel ietsje dikker uitrollen, maar anders iets van een halve cm.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

Ik rol uit tot zo'n mm of 3...

5

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

Ik doe het echt zo dun mogelijk, zo'n hele hap marsepein vind ik niet lekker (met fondant nog nooit bekleed) een halve cm vind ik persoonlijk al erg dik, maargoed ik heb nog geen ervaring in aparte taarten, heb er pas een paar gemaakt

6

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

Ik neem altijd de dikte van een 2 Euro munt .

Carpe Diem !

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

Pompidom86 schreef:

Ik doe het echt zo dun mogelijk, zo'n hele hap marsepein vind ik niet lekker (met fondant nog nooit bekleed) een halve cm vind ik persoonlijk al erg dik, maargoed ik heb nog geen ervaring in aparte taarten, heb er pas een paar gemaakt

En ik maak eigenlijk geen normale taarten :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

ik heb de laatste tijd verschillende taarten op verzoek zo dun mogelijk uitgerold ( net 2mm) . Dat kan dan wel lekkerder zijn maar ik vind het toch minder mooi. Tussen de 3 en 4 mm geeft een mooier resultaat.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

9

Re: Hoe dik moet je fondant of marsepein zijn?

sil schreef:

ik heb de laatste tijd verschillende taarten op verzoek zo dun mogelijk uitgerold ( net 2mm) . Dat kan dan wel lekkerder zijn maar ik vind het toch minder mooi. Tussen de 3 en 4 mm geeft een mooier resultaat.

Vind ik ook  :Y