Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting
Bedankt voor de info Kadohke!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting
Bedankt voor de info Kadohke!
Ook ik heb me er aan gewaagd.....
in één woord...........heeeeeeeerlijk!
Was inderdaad bewerkelijker dan een zak CC mix opentrekken, maar ach..... leuk bezig zijn toch?
Gr. Jeanice
Heb deze ook al een paar keer gebakken de Magnolia bakery versie deze had getopt met creamchees met cocos
heerlijk wil heb ook nog een keer bakken met vanillefrosting
Ik wil dit recept straks gaan proberen te maken. Alleen kon ik bij de supermarkt geen appelcider azijn vinden maar ik las hier ergens dat het ook met frambozenazijn kan?? Klopt dit ??
Zooooooo lekker deze!
Ik wil dit recept straks gaan proberen te maken. Alleen kon ik bij de supermarkt geen appelcider azijn vinden maar ik las hier ergens dat het ook met frambozenazijn kan?? Klopt dit ??
Ja dat kan. appel of framboos is denk alleen een smaak. Gaat om de "zuur" van het azijn.
Ik heb het gemaakt alleen bij mij waren ze niet rood van binnen. Alleen het bovenlaagje van de cupcake was rood. Kan het eraan liggen dat ik de mini cupcakes heb gebruikt??
Dit zijn ze geworden:
call me stupid, maar wat is er zo bijzonder aan 'red velvet'? Ben het al een aantal keer (voorzien van een boel gejubel) tegen gekomen, maar wat maakt dit zo speciaal? Cakejes zijn rood (=kleurstof die toch veel mensen liever niet in zo'n grote hoeveelheid nuttigen), en verder?
De structuur en smaak van de redvelvet in combinatie met de creme is denk ik wat het zo heerlijk maakt! De kleurstof valt (per cakeje gezien) wel mee. Een echt doel dient de kleurstof niet overigens.
ik heb de frosting net gemaakt en was echt heeerlijk!!
Vandaag voor de eerste keer deze cupcakes te maken voor moederdag. Alles gevonden van bakingsoda, tot appelcider. De hele middag bezig geweest, en toch zijn ze niet zoals ik gehoopt had! Heb ze nog niet geproeft.. maar ze zien er niet zo mooi uit..
De frosting is ook erg zacht.. geen idee hoe dit zo komt? Misschien niet goed laten afkoelen tot kamertemparatuur? De cakejes zijn wel echt rood, ofja ook wel tegen het roze aan, terwijl ik een rode fles kleurstof bij de chinese supermarkt gehaalt heb. (heb er 1,5 eetlepel ingedaan) Hebben jullie misschien nog tips, hoe ik de frosting beter krijg?
Alvast bedankt!
RED VELVET CUPCAKES
Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.
300 g fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn
----------------------
kun je ipv baksoda en appel cider azijn ook bakpoeder gebruiken ? en dan dus 10 gram ?
Moet kunnen Frummeltje, al is het effect anders. bakpoeder en bakingsoda is niet hetzelfde! Uiteindelijk gaat t om t rijzen, dus gewoon proberen!
Moet kunnen Frummeltje, al is het effect anders. bakpoeder en bakingsoda is niet hetzelfde! Uiteindelijk gaat t om t rijzen, dus gewoon proberen!
nee maar volgens mijn man geeft bakpoeder het zelfde effect als een combi van bakingsoda + appel ciderazijn ? (scheikundig ?? )
ik kom net bij de AH vandaan hoor, en zag daar appel cider azijn staan , dus toch maar mee genoemen en bij de gezondheids drogist zuiveringszout gehaald..
ben heel benieuwd naar de red velvet cc !!
Maar ben toch nieuwschierig of het zou kunnen ...
zou kunnen hoor. Ik weet idd dat het een scheikundige reactie is tussen de ciderazijn en de baksoda....
ga ze van weekend bakken! klinkt heerlijk.
ik gebruik gewoon rodewijn azijn, werkt ook prima
ik heb deze een paar wk geleden gebakken.... erug lekker ook de roomkaas
maar ik vond ze zo goed als niet rood... het leken gewoon choco cctjes. heb ik dan te weinig kleurstof erin gedaan? weet iemand dat?
Als je genoeg kleurstof erin doet, worden ze zeer zeker rood!
(de smaak verandert verder niet hoor )
ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken
Ik ga deze ook maar snel eens. Maken!
Ik ga deze vandaag ook maken. Ga zo boodschappen doen
ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken
tsss...da's toch simpel, je moet gaan bakken omdat je wilt testen of ze deze keer wel rood worden
petrawb schreef:ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken
tsss...da's toch simpel, je moet gaan bakken omdat je wilt testen of ze deze keer wel rood worden
mja zo krijg ik die 25 kg er nooit af.
Die van mij staan in de oven. De eerste batch. 35gr deeg per vormpje. Ben erg benieuwd hoe de kleur is geworden (americolor terracotta.....had geen rood ).
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.