1

Onderwerp: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

AAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

Ik word helemaal gek van boosheid.
Ik kan het me niet herinneren dat ik het ooit gehad heb, maar nu dus al 2 keer...
Alleen de zijkante va m'n biscuit blijven vast zitten in m'n nieuwe vierkante bakvorm.
Ik had hem de eerste keer niet anders invet dan ik altijd doe, dus dit keer zelfs extra vet gemaakt.
Ook dat hielp dus niet.

Op een rijtje...
M'n oven staat continu op 150.
Ik gebruik bake-even-strips vanwege de hoekjes.
En voor het invetten gebruik ik de cake-release.

Kan het zijn dat dit komt omdat de pan nieuw is?
Of heeft er iemand een wonder-advies voor me.
Want hier word ik zoooooo sago van.

Groetjes,
Floor

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl

2

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Ik heb het ook weleens met vierkante bakvorm. Ik leg daarom 2 repen bakpapier in de vorm zodat ik hem eruit kan tillen. Dit werkt beter dan storten bij mij.

3

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Thanx voor je reactie, maar het zal denk niet helpen....
De zijkanten zitten echt helemaal vastgekoekt.  :(

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Aangezien je cake release gebruikt, eens een keer (room)boter gebruiken.. proberen overal te smeren & dan goed uitsmeren, zodat alles goed is bedekt

Dat is wat ik me kan bedenken..

5

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Ff met een mesje erlangs

6

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

@Ladylisa: Daar heb ik zelf weer geen goede ervaringen mee... :(
In m'n ronde pannen vind ik cake-release echt het allerbeste.
Maar toch thanx voor het mee denken.

@Etmc: Dat moest al vanwege dat ie er gewoon niet uit kwam...
Het vreemde is, de bovenkant is SUPER!
Alleen die zijkanten zitten gewoon zo enorm vast dat ik ze in kokend water moet laten weken om het los te krijgen.

Nu al aan de chat ook ondertussen met de DLT-shop, die adviseren zonder strips te bakken....
Hopelijk ligt het hier aan.
Word donderdag geopereerd en voor die tijd moet dus echt de taart af zijn (doe altijd als rustig op me gemakkie verspreid over avondjes, beginnend dus met bakken. hihihi).

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl

7

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Ik vet mijn bakblik altijd in met crisco en dan een beetje bloem erin goed verdelen over het blik en het restant er uit gooien.. werkt altijd..

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Debsters schreef:

Ik vet mijn bakblik altijd in met crisco en dan een beetje bloem erin goed verdelen over het blik en het restant er uit gooien.. werkt altijd..

Me too maar dan met roomboter.

Life is what you bake it.

9 Laatst bewerkt door FloordKB (15-08-2011 16:56)

Re: Biscuit blijft hangen in nieuwe bakvorm.

Staat er nu eentje in die ingesmeerd is met roomboter en bestuifd met bloem...
Zonder de bake-even-strips, dus ben benieuwd.

edit:

Okee, nja hij is er in ieder geval uit gekomen.
Maar met 15 minuten op 140, 15 minuten op 150 en 15 minuten op 160 is er toch een behoorlijke bult op ontstaan...
Hij is opzich wel aardig hoog nog in de punten, maar toch is ie niet naar me zin.
Randjes nie zo fijn enzo, maja.

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl