Onderwerp: Gesmolten chocolade probleem!
Hallo,
Ik heb een aantal vragen en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik heb nu twee keer het recept slagroomtruffels van de site geprobeerd. Bijna alles gaat goed behalve wanneer ik bij het gedeelte kom waarbij de truffels door de gesmolten chocolade moet halen. Als ik de chocolade Au bain-marie heb gesmolten en ik de truffels er doorheen haal gaat het bij de eerste drie truffels goed. Alleen bij de vierde of vijfde truffel wil de chocolade nog amper hechten en lijkt het of de truffels smelten wanneer ze in contact komen met de chocolade. Meestal gebeurt dit tegelijk met wanneer na een minuut of vijf de chocolade helemaal begint te klonteren. Het worden dikke klonten chocolade en het is niet meer bruikbaar. Wat ik wel zeker weet is dat er geen water in de chocolade komt dus daar kan het niet aan liggen.
Ik hoop dat iemand mij met dit probleem kan helpen. Ik hoor het graag! Alvast bedankt, groet