Onderwerp: biscuit genoise / spongecake
Hoi,
wat is het verschil tussen biscuit genoise en spongecake?
Al die soorten ik geraak er niet meer wijs uit
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » biscuit genoise / spongecake
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi,
wat is het verschil tussen biscuit genoise en spongecake?
Al die soorten ik geraak er niet meer wijs uit
Biscuit maak je door je eieren au bain marie op te warmen, dan te kloppen met de suiker en dan de droge ingrediënten erdoor te spatelen.
Genoise is vrijwel vergelijkbaar, maar daar gaat doorgaans gesmolten boter door en de verhoudingen zijn iets anders.
Moscovisch gebak maak je door eiwitten met suiker te kloppen, eidooiers met suiker kloppen, koude boter door bloem wrijven en dan alles door elkaar spatelen.
Sponge cake, tja dat hangt ervan af waar je vandaan komt.
In de Noordelijke staten is het meestal iets van genoise of biscuit, in de Zuidelijke staten meer richting pound cake.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » biscuit genoise / spongecake
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.