Onderwerp: Geboorte-koekjes
Hallo allemaal !
Ik ben niet zo actief hier (wegens gigantisch tijdsgebrek omdat ik met een projectje bezig ben dat tijd op slorpt!), maar daar zal misschien snel verandering in komen
Ik ga waarschijnlijk de geboorte koekjes maken voor het nieuwe neefje dat er aan komt.
Nu was de vraag van de mama: kan je het beste met glazuur (icing dus) werken, of toch met marsepein, suikerpasta?
Vorige keer had ze 120 man op de babyborrel, en ook in de plaats van suikerbonen zou ze graag koekjes geven.
Ik stelde me de vraag of ik alle koekjes op voorhand kan bakken en kan invriezen (de zoekfunctie heeft me verteld van wél), maar de icing... hoe lang blijft die goed?
Ik weet dat wilton een 'voorgemaakte' icing heeft, want mijn laatste icing-avontuur is een beetje in een domper uitgelopen, ik maakte het te vloeibaar en dan gaat alles doorlopen en vochtig blijven.
Maar is dat een aanrader?
Ook wilde ik misschien een smaakje door de icing roeren, normaal mag dat geen probleem zijn, toch?
De vraag is dus:
- hoe lang blijven koekjes met icing mooi én lekker?
- ik zou eventueel voor het recept van de hasseltse speculaas (van de koekjesfee) kiezen, of jullie zouden een beter receptje moeten hebben?
- welke icing moet ik gebruiken?
- hoe pak je die dingen het beste in als je ze maakt op voorhand?
Ik wil absoluut niet dat de boel gaat lelijk worden en lekken en plakkerig worden... das een echte nachtmerrie als je zo al je werk ziet verkommeren
Alvast bedankt !!