Onderwerp: ijsemmer
Hoi!
Ik zou graag een ijsemmer maken, ik vind veel afbeeldingen op google, maar geen tips.
Weet er iemand hoe je de 'ijsblokjes' kan maken?
Groetjes, Leen
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » ijsemmer
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi!
Ik zou graag een ijsemmer maken, ik vind veel afbeeldingen op google, maar geen tips.
Weet er iemand hoe je de 'ijsblokjes' kan maken?
Groetjes, Leen
misschien marshmellows opleuken tot ijsblokjes?
zou ook kunnen, bedankt voor de tip!
gelatine en dat in ijsblokjesvormpjes laten opstijven? Weet niet of het kan hoor, maar is mijn eerste ingeving.
Hoi Leen,
ik heb het even voor je geprobeerd en het is goed gelukt!!
Neem wat karton met een gladde, egale kant. Ontsmet deze even of maak ze goed schoon. Snij daar minimaal 5 vierkantjes uit en plak deze met behulp van plakband aan elkaar vast. Zorg er voor dat de gladde kant aan de binnenkant zit. Op deze manier heb je al de vorm van je ijsklontje. Je hebt een kant van het ijsblokje open, zodat je daar het mengsel in kan gieten.
Verwarm vervolgens water met suiker maar let op dat het geen caramel wordt.
Giet een beetje dit mengsel vervolgens in je ijsblokje, verdeel het over de vlakken en laat het goed afkoelen (bijvoorbeeld in de vriezer als je net als ik weinig geduld hebt).
Wanneer het volledig afgekoeld is, kan je de plakband van je vormpje af halen en heb je eetbare suiker/ijsklontjes.
Het is wel een kliederboel hoor.
Ik kan je helaas mijn voorbeeld niet laten zien omdat ik net zo slim ben geweest om hem te laten vallen toen ik er een foto van wilde maken..just my luck
Hoi Leen,
ik heb het even voor je geprobeerd en het is goed gelukt!!
Neem wat karton met een gladde, egale kant. Ontsmet deze even of maak ze goed schoon. Snij daar minimaal 5 vierkantjes uit en plak deze met behulp van plakband aan elkaar vast. Zorg er voor dat de gladde kant aan de binnenkant zit. Op deze manier heb je al de vorm van je ijsklontje. Je hebt een kant van het ijsblokje open, zodat je daar het mengsel in kan gieten.
Verwarm vervolgens water met suiker maar let op dat het geen caramel wordt.
Giet een beetje dit mengsel vervolgens in je ijsblokje, verdeel het over de vlakken en laat het goed afkoelen (bijvoorbeeld in de vriezer als je net als ik weinig geduld hebt).Wanneer het volledig afgekoeld is, kan je de plakband van je vormpje af halen en heb je eetbare suiker/ijsklontjes.
Het is wel een kliederboel hoor.
Ik kan je helaas mijn voorbeeld niet laten zien omdat ik net zo slim ben geweest om hem te laten vallen toen ik er een foto van wilde maken..just my luck
Kan dat dan ook in een ijsklontbakje?
daar zat ik ook gelijk aan te denken, suiker!
silicone ijsblokjes vormen zouden ook moeten werken (zeeman/action/wibra etc)
Rins schreef:Hoi Leen,
ik heb het even voor je geprobeerd en het is goed gelukt!!
Neem wat karton met een gladde, egale kant. Ontsmet deze even of maak ze goed schoon. Snij daar minimaal 5 vierkantjes uit en plak deze met behulp van plakband aan elkaar vast. Zorg er voor dat de gladde kant aan de binnenkant zit. Op deze manier heb je al de vorm van je ijsklontje. Je hebt een kant van het ijsblokje open, zodat je daar het mengsel in kan gieten.
Verwarm vervolgens water met suiker maar let op dat het geen caramel wordt.
Giet een beetje dit mengsel vervolgens in je ijsblokje, verdeel het over de vlakken en laat het goed afkoelen (bijvoorbeeld in de vriezer als je net als ik weinig geduld hebt).Wanneer het volledig afgekoeld is, kan je de plakband van je vormpje af halen en heb je eetbare suiker/ijsklontjes.
Het is wel een kliederboel hoor.
Ik kan je helaas mijn voorbeeld niet laten zien omdat ik net zo slim ben geweest om hem te laten vallen toen ik er een foto van wilde maken..just my luck
Kan dat dan ook in een ijsklontbakje?
Kan maar het voordeel van de kartonnen bakjes is dat je ze makkelijker uit elkaar kan halen. Ik vrees dat in ijsklontbakjes het sneller breekt. Of je moet hem helemaal vullen, maar dan is het niet echt eetbaar, zo'n homp vaste suiker.
Kelly1610 schreef:Rins schreef:Hoi Leen,
ik heb het even voor je geprobeerd en het is goed gelukt!!
Neem wat karton met een gladde, egale kant. Ontsmet deze even of maak ze goed schoon. Snij daar minimaal 5 vierkantjes uit en plak deze met behulp van plakband aan elkaar vast. Zorg er voor dat de gladde kant aan de binnenkant zit. Op deze manier heb je al de vorm van je ijsklontje. Je hebt een kant van het ijsblokje open, zodat je daar het mengsel in kan gieten.
Verwarm vervolgens water met suiker maar let op dat het geen caramel wordt.
Giet een beetje dit mengsel vervolgens in je ijsblokje, verdeel het over de vlakken en laat het goed afkoelen (bijvoorbeeld in de vriezer als je net als ik weinig geduld hebt).Wanneer het volledig afgekoeld is, kan je de plakband van je vormpje af halen en heb je eetbare suiker/ijsklontjes.
Het is wel een kliederboel hoor.
Ik kan je helaas mijn voorbeeld niet laten zien omdat ik net zo slim ben geweest om hem te laten vallen toen ik er een foto van wilde maken..just my luck
Kan dat dan ook in een ijsklontbakje?
Kan maar het voordeel van de kartonnen bakjes is dat je ze makkelijker uit elkaar kan halen. Ik vrees dat in ijsklontbakjes het sneller breekt. Of je moet hem helemaal vullen, maar dan is het niet echt eetbaar, zo'n homp vaste suiker.
Oh je maakt kleinere bakjes! Denk dat ik het ook eens ga proberen
Bedankt voor de tips allemaal, ik ga het zo eens proberen!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » ijsemmer
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.