1 Laatst bewerkt door Party-treats (11-08-2011 14:43)

Onderwerp: Verkeerd verpakt??

Hallo taarten maatjes  :)

IK heb net 2 taarten bekleed en pff het zweet ( de fondant/marsepein)

Ik heb rode fondant met rode marsepein gemixt en het zweet behoorlijk op de taart. Heel plakkerig zeg maar.

Nu , als ik klaar ben en ik heb fondant of marsepein over, kneed ik het altijd tot een bal en rol het in huishoudfolie. Is dit misschien de reden en kan ik het misschien ergens anders beter in bewaren??

Tips welkom :)

Ik werk trouwens met bakels fondant en zeelandia of gekleurd funcakes marsepein

2

Re: Verkeerd verpakt??

Ik pak het altijd in een diepvries zak en dan in een luchtdichte bak.
Ik heb weleens gehoord dat er minuscule gaatjes in vershoudfolie zitten.
Maar het plakken komt door de hoge luchtvochtigheid op dit moment.

Groetjes Iris

"We zijn stuk voor stuk engelen met slechts 1 vleugel, en we kunnen vliegen door elkaar te omhelzen!"  Citaat L. de Crescenzo

Re: Verkeerd verpakt??

IrisvR schreef:

Ik pak het altijd in een diepvries zak en dan in een luchtdichte bak.
Ik heb weleens gehoord dat er minuscule gaatjes in vershoudfolie zitten.
Maar het plakken komt door de hoge luchtvochtigheid op dit moment.

Groetjes Iris

Dank je wel Iris. Ik dacht dat de temperatuur toch wel lekker was om een taart te bekleden maar heb niet stil gestaan bij de luchtvochtigheid  :)

4

Re: Verkeerd verpakt??

Party-treats schreef:
IrisvR schreef:

Ik pak het altijd in een diepvries zak en dan in een luchtdichte bak.
Ik heb weleens gehoord dat er minuscule gaatjes in vershoudfolie zitten.
Maar het plakken komt door de hoge luchtvochtigheid op dit moment.

Groetjes Iris

Dank je wel Iris. Ik dacht dat de temperatuur toch wel lekker was om een taart te bekleden maar heb niet stil gestaan bij de luchtvochtigheid  :)

:Y

maar ik zou wel als ik jou was ook de restjes nadat ze in folie zitten in een grote bak/emmer bewaren

N-Joy Cakes