1

Onderwerp: gesmolten chocolade

Hallo!
Ik ben bezig met een mokkataart. Hier wil ik dan van chocolade versiersels of letters op zetten.
Ik heb pure chocolade au-bain-marie gesmolten, in een spuitzakje gedaan, en dan letters/figuren gespoten.  So far-so good.
Nu de chocolade echter helemaal uitgehard is is het helemaal dof geworden, de ene (meer afgekoeld gespoten) erger als de andere (warmer gespoten).
Ik weet dat dit wel bekend is, maar de grote vraag is: hoe kan ik het dan wel doen??
Wie kan mij helpen?

2

Re: gesmolten chocolade

Ik vrees dat je chocolade niet goed op temperatuur is geweest. Chocolade vormt pas mooie glimmende kristallen als het is 'getempereerd'. Eerst moet de chocolade verwarmd worden tot een graad of 40-45. Daarna moet je er callets bijdoen om de temperatuur snel tot 32 graden te krijgen. Dan pas verwerken. Even googlen op tempereren voor meer info...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek