1

Onderwerp: HELP! Ganache...

Hallo,

Ik ben een 3 lagen taart aan het maken en wil deze (voor het eerst) afsmeren met ganache en daarna bekleden met fondant!
Maar help mijn ganache is niet zo stevig en met mijn ongeduldigheid heb ik deze al over de taarten gegoten.
Ze staan nu in de koelkast,
mijn vraag:
- wie weet er hoelang het duurt voordat ik een volgende laag erop kan doen?
- hoelang duurt het voordat ik het fondant erover kan doen
- en smelt de fondant niet als de ganache wat plakkerig is

Ik moet de taart vrijdag afhebben!
Wie heeft er tips?!

Alvast bedankt,

Groetjes Suus

2

Re: HELP! Ganache...

Ik lees even mee!! Moet je de taart eerst met botercreme afsmeren of mag dat niet?

3

Re: HELP! Ganache...

Nee dat hoeft niet.

De ganache gebruik ik in plaats van botercreme.

4 Laatst bewerkt door nnicole1234 (06-07-2011 21:19)

Re: HELP! Ganache...

Hmmm...je hebt het gegoten...het hoort een beetje dikker te zijn voor afsmeren hoor  :think:
Beetje net als zachte botercreme (heb ik ook maar van het youtube filmpje hoor )
Misschien moet je dat filmpje even kijken.
ga even zoeken waar die ook al weer stond...

Joyce84 schreef dat je op youtube kunt kijken naar:  inspired by michelle
Erg duidelijke uitleg over het gebruik van Ganache voor afsmeren !

5

Re: HELP! Ganache...

Ik doe sinds kort met ganache afsmeren en maak avond eerder de ganache.
Nachtje in de koelkast 5 sec. in de magnetron en je hebt geweldig smeerbare ganache.

Re: HELP! Ganache...

Ik heb vorige week mijn eerste stapel met ganache gemaakt,ipv fondant.De ganache moest toen lopend zijn,en in drie keer overgegoten.Dit was al een hele dikke laag....Denk dat als je wil afsmeren met ganache ipv bc,je deze idd eerst helemaal moet laten afkoelen zodat je een soort chocopasta-achtige substantie krijgt. :/
Hopelijk komt het nog goed,maar lekker zal ze zeker al zijn hé!!! :thumb:

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

7

Re: HELP! Ganache...

Nog bedankt voor de reacties!

Het resultaat was super! En idd ook erg lekker!  De taart was alleen een beetje scheef, maar dat komt denk ik niet door de ganache.!
Super die tips hierboven! Na de vakantie ga ik er mee aan de slag en probeer ik nog meer geduld op te brengen!

Groetjes Suus