Onderwerp: Chocolate Chip and Mascarpone Cupcakes
Ik had dit recept van Giada de Laurentiis gezien op Food netwerk chanel.
Hier kun je het resultaat zien Chocolate Chip and Mascarpone Cupcakes.
Cupcakes (24 stuks):
• 5 ounces unsweetened chocolate, chopped
• 1 cup water
• 1/3 cup mascarpone cheese, at room temperature
• 2¼ cups sugar
• 1 cup vegetable oil
• 3 large eggs
• 1 tablespoon vanilla extract
• 3 cups all-purpose flour
• 1 teaspoon baking soda
• 1 teaspoon fine sea salt
• ½ teaspoon baking powder
• 1 cup (6 ounces) semisweet chocolate chips
Ganache:
• 1 cup (6 ounces) semisweet chocolate chips
• 2/3 cup heavy whipping cream
• ½ teaspoon vanilla extract
• Special equipment: 2 (12-count) muffin pans with paper liners
Voor de Cupcakes:
Plaats een oven rek in het midden van de oven en verwarm tot 165 graden. Breng 1 cup water aan de kook haal de pan van het vuur en voeg dan de 5 ounces chocolade toe en roer dit totdat de chocolade gesmolten is. Laat het ongeveer 2 minuten afkoelen. Klop de mascarpone bij de chocolade en roer tot het mengsel glad is.
Klop met een handmixer de suiker, olie, eieren, en vanille 30 seconden in een grote kom. Roer het chocolade/mascarpone mengsel erdoor. Meng de bloem, bakpoeder, zout, baking soda, chocolade chips in een middelgrote kom. Voeg de droge ingrediënten in 3 keer toe aan het chocolademengsel. Roer tot het net gemengd is.
Verdeel het beslag over de bakvormpjes die in de muffin pan zitten. Vul een bakje ¾ vol. Bak 20 tot 25 minuten of tot een tester schoon uit de cupcake komt. De cupcakes volledig laten afkoelen vóórdat je ze gaat dompelen in de ganache. Ongeveer 1 uur.
Voor de Ganache:
Doe de chocolade chips in een kleine kom. Combineer de slagroom en vanille-extract in een kleine pan op het midden-laag vuur. Koken tot kleine belletjes verschijnen aan de buitenrand van de crème. Giet het hete room mengsel over de chocolade chips. Met behulp van een vork voorzichtig roeren tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
Dip de toppen van elke cupcake in de ganache en transfer naar een bakplaat. Plaats de cupcakes ongeveer 15 tot 20 minuten in de koelkast. Laat cupcakes op kamertemperatuur komen alvorens op te dienen.
Opmerking:
Voor puffier cupcakes laat het beslag voor het bakken in de muffin pannen gedurende 20 minuten rusten.
but you may also be the world to one person."