1

Onderwerp: Condens op marsepein/fondant

Hoi,

Ik wil graag een taart maken van hoofdzakelijk marsepein maar ook met wat versieringen van fondant. De vulling wil ik maken van verstevigde slagroom en (niet te veel) vruchtjes. Uiteraard afgesmeerd met botercreme.

Deze taart moet natuurlijk in de koelkast bewaard worden. Hoe kan ik voorkomen dat de taart er 'minder mooi' uit komt te zien door condens?

Moet ik hem in de koelkast juist wel of niet afdekken/afsluiten van de lucht? En wat moet ik doen als ik hem uit de koelkast haal.

Met name met het vochtige weer verwacht ik dat dit een probleem gaat opleveren.

Graag jullie advies!

Alvast bedankt!

Ismay

2

Re: Condens op marsepein/fondant

Je kunt de taart in een taartdoos (zonder deksel) in de koelkast  zetten. Niet te dicht tegen de achterkant van je koelkast aan!
Als je taart uit de koelkast komt en gaat "zweten" dan kun je 'em een uurtje buiten de koeling laten, condens droogt dan meestal goed op. Of je moet even een ventilator voor je taart zetten en laten blazen op een zachte stand. Werkt ook super! :)

Ik zou alleen geen slagroom gebruiken als je taart een tijd uit de koelkast gaat om te "drogen". :|  Dan kun je beter een vulling kiezen die buiten de koeling kan. Ik gebruik ook regelmatig slagroom in een taart, maar alleen als ik zeker weet dat de taart direct uit de koeling aangesneden en opgegeten wordt. En zeker 's zomers gebruik ik liever mbc.