1

Onderwerp: Help bonbons

Hey lieve medebakkers,

Heb vanochtend bonbons gemaakt in zo´n ikea ijsblokjes ding...

Nu heb ik eerst het oppervlakte gemaakt door met de kwarst het gesmolte chocolade te doen.. En vervolgens een vulling er in gedaan..
Dat even laten opstijven in de koelkast en als laatste de bovenkant er opgedaan met gesmolte chocolade.. En weer een tijdje in de koelkast

Dus nu wil ik net kijken en proberen om de chocolade eruit te wippen laat maar zeggen, maar dan zie ik dat de zijkant en de bovenkant niet echt goed aan elkaar zijn gaan zitten...

Wat nu ??? Hoe kan ik nu als nog mijn bonbons goed er uit krijgen??

Alvast bedankt!!

Groetjes

2

Re: Help bonbons

Volgende keer niet meer kwasten maar gieten en ik denk niet dat je ze eruit krijgt, ms in de vriezer doen en dan eruit drukken net als een ijsblokje

Was je chocola in de juiste dikte en temperatuur? Zo Ja gaan ze ms nog los zo nee succes...

3

Re: Help bonbons

Was dus zwaar mislukt...

Volgende keer nog maar is proberen met gieten... Hopelijk gaat het dan wel lukken..

Baal altijd zo als iets mislukt!!

Maar bedankt voor de reactie...

4

Re: Help bonbons

en goed inlezen en oefenen met hoe je je chocola op de juiste temperatuur en consistentie krijgt en t handigste is om hard plastic vormen te gebruiken, daar kan je kracht op zetten als ze evt er niet meteen uitwillen zonder dat je meteen je bonbons beschadigd

5

Re: Help bonbons

Dat van die harde vormen is inderdaad een goede tip...
Vond zelf ook dat met de sillicone je de bonbon veel te snel kapot drukte!!

Dankjewel