1

Onderwerp: Bij afsmeren laat bovenlaagje taart los??

Smeer net een blanda bolletje af met 1:1. Botercreme.
Maar buitenste laagje van taartje komt los..heel vervelend.
Doe ik iets niet goed? Bij bakken al??

Mijn 'nu'oplossing: ik heb hem dik afgeplamuurd, hij staat in koelkast koffie...nog meer koffie en over half uurtje kijken en zo glad mogelijk maken met een heet mes.

Is dit een goede oplossing? Kon geen andere verzinnen, behalve nieuwe kapsels bakken en daar ff geen tijd voor.

T moeten nog borstjes worden ook...mmmm...

Graag feedback.

Grtl irene

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!

2

Re: Bij afsmeren laat bovenlaagje taart los??

Ik heb dat inderdaad ook nu en dan. En los dat ongeveer op dezelfde manier op. Rustig afsmeren, dan "lijmen" de losse randjes vanzelf aan de rest. Ik smeer het niet extra dik in, maar ik denk dat dat voor die losse stukken niet uitmaakt.

"Kleine muisjes hebben kleine wensjes, beschuitjes met gestampte mensjes" (John O' Mill)
Groetjes Natasja S

3

Re: Bij afsmeren laat bovenlaagje taart los??

Ja vreemd..ik gebruik de funcakes mix. Mijn mam had hetbidee van moscovisch deeg..nou, wat n drama, ze heeft hem zelf afgesmeerd...die werd rondom 3 cm kleiner van het gekruimel...

Had ik nog nooit gehad...tot nu...ik zeg t haar niet...hahaha.

Ik moest wel dikker want t bladderde...dus nog kwartiertje koffie, en dan voorzichtig verder...

Dank je wel!!

Grtls Irene
Ik ben niet gestoord, ik ben mentaal hilarisch!!