Onderwerp: hoe vriezen jullie in?
Ik wil een paar biscuits maken en invriezen. Echter vroeg ik me af hoe jullie invriezen, waar bewaren jullie de biscuit in? In folie of in een speciale bak?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » hoe vriezen jullie in?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik wil een paar biscuits maken en invriezen. Echter vroeg ik me af hoe jullie invriezen, waar bewaren jullie de biscuit in? In folie of in een speciale bak?
Hi,
Invriezen in een gebaks doos met een plastic zak er om heen.
24 uur voor gebruik zonder de plastic zak in de KOELKAST laten ontdooien, eventueel voor het aansnijden nog een uurtje buiten de koeling
Succes !!
volgens mij bedoelde ze losse biscuits.
Ik doe die in een pendaalemmerzak in de vriezer.
volgens mij bedoelde ze losse biscuits.
Ik doe die in een pendaalemmerzak in de vriezer.
Ik ook
hoihoi
Ik bedoel idd losse biscuits. Ik wil een paar reserve biscuits maken mocht de taart ( waarvan ik de biscuit vrijdag maak ) die ik zaterdag ga maken mislukken.
Mijn dochtertje wordt namelijk 2 dus tja als hij mislukt heb ik best een beetje een probleempje.
Daarbij kan ik er dan later nog eentje ontdooien gezien mijn vader ( schaam erg laat maar ze waren een weekend weg ) nog steeds een vaderdag cadeautje krijgt en taart is altijd leuk toch?
Maar een pedaalemmerzak is een goed idee
Heel erg bedankt!
De meeste pedaalemmerzakken en boterhamzakjes (van dat knisperende plastic) zijn poreus, dus je taart kan uitdrogen als je hem lang invriest.
Beter kun je hem luchtdicht in een paar laagjes vershoudfolie inpakken en vervolgens in een diepvrieszak of aluminiumfolie.
twee keer is een beetje overdreven
O dat is ook wel een heel goed idee. En ik heb zowel huishoudfolie als aluminiumfolie in huis
Als je aluminiumfolie gebruikt, moet je wel echt zorgen dat hij eerst helemaal is ingepakt met plasticfolie. Het is namelijk nooit slim om eten te bewaren in alufolie, dit kan namelijk gaan condenseren en daarvan kan je biscuit gaan verkleuren.
Vandaar dat ik zei dat het eerst luchtdicht in huishoudfolie moest
Ik snap mensen die boterhammen in alu folie verpakken ook nooit helemaal, het schijnt niet zo gezond te zijn...
Ik ook!
en dan ontdooien in de koelkast met of zonder het plastic?? ik ga nml vandaag ook biscuit bakken voor volgende week. of zal ik die gewoon een week in de koelkast bewaren?
en dan ontdooien in de koelkast met of zonder het plastic?? ik ga nml vandaag ook biscuit bakken voor volgende week. of zal ik die gewoon een week in de koelkast bewaren?
Ontdooien van alleen biscuit: zonder plastic op je aanrecht. En een week in de koelkast zou ik niet doen............wordt je biscuit heel erg droog van, en vers blijft het ook niet. Lekker in de vriezer doen, is je biscuit daarna ook nog eens makkelijker te snijden.
Als je een biscuit uit de vriezer wilt gaan vullen en decoreren, hoe lang van te voren moet je hem dan ongeveer uit de vriezer halen (en dus zonder plastic op het aanrecht laten ontdooien?)
Als je een biscuit uit de vriezer wilt gaan vullen en decoreren, hoe lang van te voren moet je hem dan ongeveer uit de vriezer halen (en dus zonder plastic op het aanrecht laten ontdooien?)
Anderhalf tot 2 uurtjes en dan kun je echt aan de slag!
ik moest pas de hele dag weg, toen heb ik hem smorgens vroeg uit de diepvries gehaald, uit het plastic gehaald, en toen in een theedoekgewikkeld op de aanrecht gelegd. smiddag was hij perfect!
een half uurtje nadat de biscuit uit de vriezer is, kun je 'm al goed snijden hoor (beter zelfs dan een helemaal ontdooide)
Ok, bedankt! Ik ben nu eerste alle informatie aan het verzamelen.
Ik ga binnenkort mijn eerste taartje maken... spannend!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » hoe vriezen jullie in?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.