1

Onderwerp: Lussen voor strik breken??

Moest voor vandaag een taart maken voor mijn man zijn werk.. de taart zelf was heel mooi geworden en ik wilde er een mooie grote strik op maken..

De bruine chocolade fondant heeft ongeveer 24 uur in de tylose gelegen en na het op maat maken heeft het de hele nacht liggen drogen maar toen ik de strik er op wilde maken vannochtend scheurde hij!

Kan dat te maken hebben met de chocolade fondant?? heb dit nog nooit eerder gehad..

Alvast bedankt!

Groetjes,

Debbie

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

2

Re: Lussen voor strik breken??

Ik heb zelf nog nooit een strik gemaakt, maar weleens gelezen dat de onderdelen enkele dagen moeten uitharden!! Dus misschien is een nacht te kort geweest?

3

Re: Lussen voor strik breken??

Chocolade fondant is sowieso droger dan andere fondant, dus daar zal het ook mee te maken hebben. Misschien bij choco minder (of helemaal geen) tylose gebruiken?

En inderdaad, normaal gesproken laat je alle onderdelen langer drogen.

Don't just dream your life, but live your dreams too!

4

Re: Lussen voor strik breken??

vorige keer dat ik een strik maakte, heb ik het ook een nacht laten drogen en toen ging het prima dus vandaar mijn verbazing vanochtend..

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

5

Re: Lussen voor strik breken??

@ summer 1985 ik heb even op je site gekeken en wat ontzettend leuk die cupcakes in een houten kistje!

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

Re: Lussen voor strik breken??

Ik snap niet goed wat je bedoelt met "in de tylose gelegen"??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Lussen voor strik breken??

heb de fondant de dag er voor met een theelepel tylose gekneed.. en toen 24 uur laten liggen voordat ik de lussen ging maken..

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..

8

Re: Lussen voor strik breken??

@debsters thx!! :D

Re: Lussen voor strik breken??

Fondant met tylose kun je beter meteen verwerken, dan is hij nog soepel. De dag erna is het lastiger te verwerken en een stuk droger en brosser.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Lussen voor strik breken??

Hallo Debster!

Wat vervelend... zoveel moeite gedaan en dan gaat het daarop mis... heb het ook al meegemaakt. Enige voordeel is dat je altijd leert van dit soort dingen. Inderdaad, ook mijn inziens had je de fondant beter meteen kunnen verwerken; dwz; tylose eronder moeten kneden en vervolgens meteen je strikken ervan maken en dan laten uitharden en dan toch zeker wel een dag of 2/3... Maar de chocoladefondant is inderdaad ook al een stuk droger dus misschien was het dan alsnog gebeurd. In de toekomst misschien beter de fondant waar je het liefst mee werkt gewoon bruin kleuren, tylose eronder en dan verwerken?

Succes verder!

Groetjes,
Birgit

11

Re: Lussen voor strik breken??

Bedankt voor de tips!! in het vervolg maar ik ze idd gewoon gelijk en laat ze dan drogen.. maar de chocolade fondant laat ik even achterwege..  ;)
Vorige keer met gewoon fondant en ging super dus blijf daar maar bij..

Groetjes,

Debbie

Carpe Diem... dat heb ik zeker geleerd het afgelopen jaar..