1

Onderwerp: Rimpels in fondant

Hoi,

Na gisteravond erg mijn best te hebben gedaan op een klein boltaartje, bekleed met fondant, kwam ik er vanmorgen tot mijn verdriet achter dat het fondant helemaal uitgezakt is en mijn taartje nu een gerimpeld geheel is...

Ik neem aan dat het komt doordat het in de koelkast te vochtig is...
De taart is gevuld met dr. Oetkers gele room, dus hij moet volgens mij wel in de koelkast.. maar ik wil dit volgende keer heel graag voorkomen want de taart is niet meer om aan te zien!

Heeft iemand een tip voor mij om dit rimpelen/smelten te voorkomen?

Re: Rimpels in fondant

Heb je een dijkje gemaakt? En waar heb je mee afgesmeerd?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Rimpels in fondant

Het was pas mijn tweede taart, maar ik begrijp nu denk ik al wat ik fout heb gedaan.
Ik heb dus in ieder geval geen dijkje gemaakt (ga nu direct opzoeken wat dat is). En ik had de taart ook afgesmeerd met gele room (omdat dat zo mooi glad werd!) Maar gele room is natuurlijk op waterbasis en dat water is vast in de fondant getrokken dan?

Is dat wat er fout is gegaan?

Re: Rimpels in fondant

Bie schreef:

Het was pas mijn tweede taart, maar ik begrijp nu denk ik al wat ik fout heb gedaan.
Ik heb dus in ieder geval geen dijkje gemaakt (ga nu direct opzoeken wat dat is). En ik had de taart ook afgesmeerd met gele room (omdat dat zo mooi glad werd!) Maar gele room is natuurlijk op waterbasis en dat water is vast in de fondant getrokken dan?

Is dat wat er fout is gegaan?


Yep  :Y
Je kan afsmeren met bijvoorbeeld 1:1 botercreme, dus niet de mix!! Of met bijvoorbeeld witte chocopasta.

5

Re: Rimpels in fondant

Bedankt!
Echt suf dat ik daar niet aan gedacht had.
Ik las hier ergens dat ik ook met Lemoncurd kan afsmeren? Ik heb die van Chivers gekocht bij de AH. Ik ben nu bang dat dat ook te vochtig is? Of hoef ik me geen zorgen te maken?

Re: Rimpels in fondant

taartjesdroom schreef:

[Je kan afsmeren met bijvoorbeeld 1:1 botercreme, dus niet de mix!! Of met bijvoorbeeld witte chocopasta.

Je kunt toch best met de mix afsmeren? Bij mij gaat dat altijd prima!

7

Re: Rimpels in fondant

Vlinderbloem schreef:
taartjesdroom schreef:

[Je kan afsmeren met bijvoorbeeld 1:1 botercreme, dus niet de mix!! Of met bijvoorbeeld witte chocopasta.

Je kunt toch best met de mix afsmeren? Bij mij gaat dat altijd prima!

Bij de 1 wel, bij de ander niet altijd............tip is wel om in ieder geval minder water toe te voegen...........en als je de taart in de koelkast zet, de koelkast niet op de allerkoudste stand te zetten.

Re: Rimpels in fondant

Vlinderbloem schreef:
taartjesdroom schreef:

[Je kan afsmeren met bijvoorbeeld 1:1 botercreme, dus niet de mix!! Of met bijvoorbeeld witte chocopasta.

Je kunt toch best met de mix afsmeren? Bij mij gaat dat altijd prima!

Ik neem liever het zekere voor het onzeker, 1x smelten is eigenlijk al 1x te veel... Bovendien vind ik het strakker werken, omdat het een stuk steviger is. Maar dat is natuurlijk persoonlijk  :Y