1

Onderwerp: Vanille frosting schift

Ik heb al 4 keer vanille frosting willen maken , telkens op een andere manier maar telkens blijft hij schiften , ik weet niet wat ik verkeerd doe, van smaak is hij heel lekker , maar hij ziet er heel geschift uit
dit is het recept wat ik het laatst heb gebruikt
100 g boter
115g roomkaas
vanille
250g bloemsuiker
snufje zout
boter, roomkaas,vanille tot een glad geheel kloppen
poedersuiker en zout toevoegen
gladkloppen

Bij mij word hij wel luchtig , maar als ik de kitchenaid stil zet , zie je zo dat het geschift is,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen

groetjes Kim :(

2

Re: Vanille frosting schift

Is alles goed op kamertemperatuur?

Don't just dream your life, but live your dreams too!

Re: Vanille frosting schift

ik heb al geprobeerd op kamertemperatuur en koud
helpt ook niet

4

Re: Vanille frosting schift

Sowieso moet alles op kamertemperatuur zijn. Maar ik weet het verder ook niet.

Wat is bloemsuiker? Ben het nog nooit tegengekomen of gebruikt..

Don't just dream your life, but live your dreams too!

Re: Vanille frosting schift

bloemsuiker is hetzelfde als poedersuiker

ik hoop dat iemand mij kan helpen

6

Re: Vanille frosting schift

En als je de vanille pas op het eind er doorheen doet? Ik maak namelijk weleens een gelijk recept en daar gaat de vanille er pas in als alles goed gemengd is!

Don't just dream your life, but live your dreams too!

Re: Vanille frosting schift

Heb het vandaag opnieuw gemaakt, gezorgd dat alles op kamer temperatuur was en ook de vanille op laatste pas toegevoegd en nog was het geschift

nu was ik aant denken dat ik mss de verkeerde boter gebruik, ik gebruik nu eigenlijk een bakken en braden boter van solo, met een vetgehalte van 78% , mss is dat niet goed

ik heb de indruk dat de boter en roomkaas zicht niet goed mengt

het beslag is goed luchtig en zo , maar zo rap ik de kitchenaid stilzet , ziet ge echt dat het begint te schiften