Onderwerp: Chocoladebotercrème
Chocoladebotercrème
Voor een taart van 20 cm
75 g zachte ongezouten boter of margarine
175 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
1/2 tl vanille-essence
Scheutje melk om het tot een crème massa te kloppen
Alles in een kom doen en tot een smeerbare crème kloppen.
Voor koffie-botercrème: roer 2 tl oploskoffie door 1 el kokend water.
klop deze in plaats van de melk door de botercrème.
Mokka-botercrème: Roer 1 el cacaopoeder door 2 el kokend water. Klop deze door de botercrème en voeg wat koffie-essence toe.
Sinaasappel-Botercrème: Neem sinaasappelsap in plaats van de melk en vanille-essence, en voeg 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil toe.
Als je een spuitzak gebruikt laat de sinaasappelschil dan weg.
Hoop dat iemand er iets aan heeft.