1

Onderwerp: (beetje spoed) Verse frambozen

Het is vast al 100x gevraagd en uitgelegd, maar ik kan  het niet vinden via de zoekfunctie.

Ik ga morgenochtend proeftaartjes maken voor een bruidstaart.
1 van de taartjes wordt gevuld met de combi champagne botercreme met verse frambozen.
Maar...
Hoe verwerk ik de verse frambozen.
Ik ben bang dat ze gaan "lekken", dan wordt het kapsel zacht, dat is niet de bedoeling. Is een laagje frambozenjam erboven en eronder voldoende om dit te voorkomen?

Alvast bedankt.

2 Laatst bewerkt door Movado (29-07-2011 20:58)

Re: (beetje spoed) Verse frambozen

Ik geloof niet dat ik daar ooit last van heb gehad... Ik gebruik diepvriesframbozen die ik dan op de mousse leg... Verder niets. Natuurlijk wel zo goed mogelijk drogen.

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

3

Re: (beetje spoed) Verse frambozen

Gewoon in de creme duwen de frambozen.
Als je ze niet kapot duwt gaan ze zeker niet lekken. En als ze toch kapot gaan komt er niet overdreven veel vocht uit. De bevroren frambozen geven veel meer vocht.

Hier ook 1 die momenteel van alles bakt met frambozen. Wij hadden een ongelovelijke grote oogst :Y dit jaar. En ze zijn zo lekker :P

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: (beetje spoed) Verse frambozen

Overigens zou ik er geen frambozenjam meer bij gebruiken. Die smaakt zo anders dan de frambozen zelf. De verse frambozen lekker in de champagnecreme duwen is genoeg.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: (beetje spoed) Verse frambozen

Ik heb de taart gemaakt met 1 dikke laag vulling.
Champagnecréme, frambozen en dan nog een dun laagje champagnecréme.
Hij was heerlijk  :9