1

Onderwerp: tijdplanning voor maken van taart + versieren

Ik ga dit weekend mijn eerste taart maken. Hij moet af zijn, en gegeten worden op zondagavond. Kunnen jullie me helpen met een goede tijdplanning? Kan ik bijv. de taart zelf op zaterdag al bakken, en dan zondagochtend vullen en bekleden? Of heb ik tijd zat als ik alles zondag doe? Of kan ik zaterdag alles doen (minder stress!) en de taart 1 dag in de koelkast bewaren?

Ik wil een ronde taart maken met 2 lagen vulling, en een eenvoudige bekleding van marsepein.

Bedankt voor de tips!

2

Re: tijdplanning voor maken van taart + versieren

ter voorkoming van stress zou ik vrijdag bakken, biscuit in vriezer (minder kruimels bij snijden), zaterdag uit vriezer, vullen, bekleden, zondag decoreren :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: tijdplanning voor maken van taart + versieren

lees deze ook eens http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

heeel handig :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: tijdplanning voor maken van taart + versieren

Bedankt voor de info en de link, Carien! Het is nu een beetje laat om nog te bakken, dus ik ga morgenvroeg bakken, en morgenmiddag bekleden. Dan heb ik de zondag nog voor het geval dat  :o .

5

Re: tijdplanning voor maken van taart + versieren

prima toch :Y
je kunt biscuit tussendoor evt een uurtje in de vriezer doen (biscuit koelt snel af, omdat er geen boter in zit)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl