1

Onderwerp: Ronde weg op taart

Ik heb gister een cars taart gemaakt.
Ik heb daar zo'n ronde weg op gemaakt.
Mbv een groot bord een cirkel uitgesneden en mbv klein bord het middelste deel weer weggehaald.
Eerst maar een tijdje laten drogen zodat ik ondertussen kon bedenken hoe ik hem over kon brengen op de taart.
Had eerst bedacht om de ikeamat gewoon op te pakken en hem op die manier op de taart te leggen. Maar hij bleef teveel aan de mat plakken waardoor ie veel te veel vervormde.
Bij de 2e poging heel voorzichtig om de rolstok gewikkeld en zo op de taart gelegt. Toch nog wat vervormd, maar wist niet hoe ik dit beter kreeg.
Ik had al zitten denken of het misschien een idee was om een dichte cirkel op de taart te leggen en dan de  binnencirkel er pas uithalen. Maar de luchtvochtigheid is nogal hoog en alles wat ik op de taart legde b leef gelijk plakken en dan donkergrijze fondant op blauw, leek me niet zo'n goed idee...

Heeft iemand een idee hoe ik wel een mooie ronde weg op mijn taart kan krijgen? (voor een volgende keer)

2

Re: Ronde weg op taart

Misschien crisco door je fondant kneden zodat het minder blijft plakken?

Of uitrollen op een stuk bakpapier? Die kun je er dan onderste boven opleggen en het bakpapier eraf trekken (ligt de weg dus 'op z'n kop').

Ben benieuwd naar de foto van de taart (maar misschien staat die wel bij de parade?).

3

Re: Ronde weg op taart

leg hem even in de koelkast (20minuutjes) dan is hij wel redelijk hard

4

Re: Ronde weg op taart

Ja misschien dat het met bakpapier beter gaat, had nu diezelfde techniek met de ikea mat geprobeert wat dus niet lukte.
Door de luchtvochtigheid en kleur was ie al vrij zacht wat er natuurlijk voor zorgt dat het al gauw blijft plakken, crisco zal in dit geval niet helpen lijkt mij.
In de koelkast leggen zal ook niet helpen, daar word fondant niet hard van.
Bedankt voor de tips in ieder geval!