1 Laatst bewerkt door sylvia bvg (22-07-2011 19:56)

Onderwerp: witte ganache geschift???

Hellup! Ik sta op het punt om mijn taart te bekleden. Heb vanmiddag witte ganache gemaakt op de manier van het youtube filmpje. Verhouding 1:3, ook volgens het filmpje. Toen ik het in de koelkast zetten zag het er prima uit. Net heb ik het even in de magnetron iets zachter laten worden (kan ook volgens het filmpje). Met het opkloppen lijkt het wel te schiften! Ziet eruit alsof ik het niet kan gebruiken. Weet iemand raad??

Groetjes, Sylvia

2

Re: witte ganache geschift???

Ik heb het laatst met SMB gehad en toen las ik hier de tip doormixen dan gaat de schift er weer uit, maar of dat ook geld voor ganache weet ik niet.....

3 Laatst bewerkt door sylvia bvg (22-07-2011 21:39)

Re: witte ganache geschift???

Bedankt voor je reactie.

Het viel mee. Ik heb het inderdaad een tijdje doorgeklopt. Leek niet bepaald te helpen. Toen nog een tijdje in de koelkast en daarna nog eens kloppen en toen zag het er beter uit. Ik heb net mijn taartjes afgesmeerd. Gelukkig is het een taart voor eigen gebruik. Kan ik mooi kijken hoe het uitpakt.

Groetjes, Sylvia

4

Re: witte ganache geschift???

ik zou 'm 1:1 maken, dan goed koelen en dan kloppen. Warm (als in niet superkoud) kloppen met slagroom is sowieso geen succes.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: witte ganache geschift???

1:1 met witte chocolade gaat niet werken hoor....

Welke chocolade heb je gebruikt?? Was het goede of zat er cacaofantasie in ipv cacaoboter?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (23-07-2011 07:58)

Re: witte ganache geschift???

Erg enthousiast op de vroege morgen.... één keer is wel genoeg :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: witte ganache geschift???

Suikertaartjes-Suuz schreef:

1:1 met witte chocolade gaat niet werken hoor....

Hoezo niet? Bij mij wordt 1:2 al te stijf om op te kloppen.........

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: witte ganache geschift???

Dat vind ik knap van je, bij mij is 1:1 net soep :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: witte ganache geschift???

ook lekker, witte choco-soep  ;)

10

Re: witte ganache geschift???

witte chocolade kan eigenlijk niet 1:1, eerder 1:2 of 1:3
is door het suikergehalte geloof ik in de witte chocolade

11

Re: witte ganache geschift???

hmmmm...... oke, dat ga ik dus gewoon een keer proberen. Ik laat jullie nog wel weten wat het geworden is........

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12

Re: witte ganache geschift???

Suikertaartjes-Suuz schreef:

1:1 met witte chocolade gaat niet werken hoor....

Welke chocolade heb je gebruikt?? Was het goede of zat er cacaofantasie in ipv cacaoboter?

Ik heb geen bijzondere witte chocolade gebruikt, kwaliteit kan (veel) beter. Ik zou zo niet weten wat erin zat, heb geen reep meer over  ;) Maar ik gebruik deze vaker voor vullingen, nooit problemen gehad.

Maar goed dat ik het uitgeprobeerd heb bij een taart voor eigen gebruik. Gelukkig is het goed gekomen en de taart was heerlijk!

Groetjes, Sylvia

13

Re: witte ganache geschift???

Heb trouwens de ganache ook als vulling gebruikt, zoals in het filmpje. Laagje chocoganache, (dun) laagje witte ganache met kersenvlaaivulling en nog een laagje chocoganache. Was bang dat het erg zwaar zou zijn, maar dat viel heel erg mee!  :9

Groetjes, Sylvia

Re: witte ganache geschift???

Hierbij mijn oplossing. Het is voor dit topic te laat, maar voor mensen die nog lopen te zoeken naar de oplossing.
Zojuist bij het opkloppen van de witte chocolade ganache verhouding 250 ml slagroom met 300 gr callebaut witte chocolade, ging hij schiften. Even al kloppend au bien marie iets verwarmd, niet te lang. Daarna ervan af en doorgaan met kloppen. Nu is hij perfect.

15 Laatst bewerkt door Sweet-à-mientje (15-06-2014 12:55)

Re: witte ganache geschift???

Even geduld. het hoeft er niet twee keer te staan.