1

Onderwerp: Recept voor meloenmousse

Meloenmousse:

nodig:
250gram zoete meloen (zonder pitten en schil) (bij voorkeur guantaloupe meloen)
100 gram suiker
1 eetlepel poedersuiker
4 gelatineblaadjes
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
citroensap

De blaadjes gelatine weken in koud water.
De meloen, suiker, poedersuiker en 1 scheutje citroensap, pureren tot 1 glad geheel.
De gelatineblaadjes uitknijpen en in een bakje met een scheut pas gekookt water oplossen.
De opgeloste gelatine goed door het meloenmengsel roeren.
In de koelkast laten opstijven (ongeveer 15 min.)
Slagroom goed stijf kloppen met een zakje vanillesuiker en de klopfix.

Slagroom door het meloenmengsel scheppen en nog een halfuurtje in de koelkast plaatsen.

2

Re: Recept voor meloenmousse

Dit klinkt lekker! Ga ik onthouden, bedankt :thumb:

3

Re: Recept voor meloenmousse

:thumb: Deze gaan we ook eens uitproberen

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

4

Re: Recept voor meloenmousse

Ik had hem voor een verjaardagstaart gebruikt vandaag, ik vond 'm wel lekker, wel erg zoet maar bij meloen proef je al snel zo'n bitter smaakje, dat was nu niet, je proeft echt meloen  :Y Z
Je moet wel een goeie rijpe meloen hebben natuurlijk  :D

Ik merk wel dat de taart met deze vulling het minst gegeten werd....meloensmaak schijnt toch af te schrikken???  :think:

Re: Recept voor meloenmousse

Het lijkt mij juist superlekker!
Misschien dat meloen niet heel standaard is dat men het daarom niet zo snel pakt? Ik snap het niet iig haha  :D
Ik ga hem binnenkort zeker uitproberen! Bedankt voor het delen van jou recept!

6

Re: Recept voor meloenmousse

Ben benieuwd wat je ervan vindt  :D

7

Re: Recept voor meloenmousse

Even een stomme vraag, maar zou dit ook met gewone watermeloen kunnen?  :think:
En wordt het dan niet te zoet met al die suiker er nog eens doorheen?

groetjes yvon

8

Re: Recept voor meloenmousse

Dat zou je moeten proberen, watermeloen is natuurlijk wel nog veel natter...

Ik durf het je niet te zeggen  :nooo