1 Laatst bewerkt door zoethoudertje (29-05-2011 18:52)

Onderwerp: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Een toef op de cupcake. Botercreme, 1:1, soms met wat meer suiker, wat melk wat lemoncurd.

Ik ben op zoek naar bijzondere toeven. Anders dan de gewone die ondanks andere ingrediënten zich toch mooi stevig laten spuiten. 
Of de gewone recepten die zich door omstandigheden beter houden, bv. toeven die niet mega zacht worden omdat het een keertje 20graden of meer is.
Een lekkere toef met echte chocoladesmaak, een lighttoef of andere verrassende ingrediënten.

Kan je me helpen en wellicht nog vele anderen.

p.s. dit plaatje is niet van mij maar heb ik via google gevonden ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZFIB3ZHU-D.jpg

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

2

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Oh, wat een mooi cupcakeje.
Mijn favoriete toef is van Italian meringue botercreme. Gewoon met vanillearoma. Maar je kunt er ook gesmolten chocolade doorheen kloppen, melk, puur of wit of ganache of chocoladepasta, of marshmallofluff...  :9

Groetjes, Elly

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Elly67 schreef:

Oh, wat een mooi cupcakeje.
Mijn favoriete toef is van Italian meringue botercreme. Gewoon met vanillearoma. Maar je kunt er ook gesmolten chocolade doorheen kloppen, melk, puur of wit of ganache of chocoladepasta, of marshmallofluff...  :9

Hoi Elly,
Italiaanse merenque botercreme, wat is de Italiaanse versie? Het wordt echt tijd voor een kitchen aid hier, er moet vaker geklopt worden.  Bedankt voor je recept.  :)

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

4

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Deze rubriek is alleen voor ingezonden recepten, niet voor het vragen ernaar.

Move to ~> Bakken & Vullen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Merengue boter creme
ganache
roomkaas toef(met poedersuiker en boter)

6 Laatst bewerkt door Elly67 (29-05-2011 20:47)

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Bij de Italiaanse versie voeg je gloeiend hete suikersiroop toe aan de eiwitten. Deze versie is wat stabieler dan de Swiss meringue.
Zie hier twee filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=IxWmiHRTMz8
http://www.youtube.com/watch?v=1kdu7xn3x4Q

Ik heb overigens geen suikerthermometer. Ik kook de siroop tot alle suiker is opgelost en de siroop nog helder is.

Groetjes, Elly

7

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

200ml slagroom....verhitten in een pan....niet laten koken. van het vuur halen en 200gr chocolade bijvoegen tot het gesmolten is. laten afkoelen.
200 gr boter romig kloppen chocolade/slagroommengsel bijvoegen en opkloppen...voor minder botersmaak kun je ook meer slagroom/chocola gebruiken....echt heerlijk

bakken met Chez-Ami
www.facebook.com/chezami.nl binnenkort online op www.chezami.nl

8

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Up..

Interessant topic!

If it fits in a toaster, i can cook it!

9

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Klinkt allemaal goed, dat wordt weer uitproberen!!!

10

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Een mojito toef...  Ik heb er push-up cakes mee gemaakt, maar ook cupcakes... Voor een voorbeeld kijk maar eens op mijn website...

http://www.tuinentaart.nl/mojito/

Het recept heb ik van cupcakerecepten.nl. Daar staan trouwens meer lekkere recepten op...

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

11

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

Op de website cupcakerecepten.nl staan nderdaad echt veel goede recepten, bedankt voor de tip!

Groetjes Syl,
Piece of Pie!

12

Re: Heb jij een recept dat weer een anders is dan de gebruikelijke toef?

gewoon slagroom met klopfix is ook goddelijk!!!! kleurstofje dr door en gaan met die banaan