Onderwerp: Orginele prinzregenten torte
Deze taart heb ik met wat aanpassingen gemaakt en met in chocolade gedoopte aardbeien afgewerkt(zie taartenparade 20/07/2011 Maar gewoon is ie ook heel erg lekker hoor.
En mijn versie met laagjes verse aardbeien gelei.
Oven voorverwarmen op 175 graden
Springvorm( 24 cm) bodem bekleden met bakpapier.
50 gr gesmolten boter
5 eieren gescheiden
250 gr suiker
200 gr bloem
1/4 thl bakpoeder
eventueel rasp van een citroen + 1 eetl sap
* Dooiers au-bain-marie kloppen met de helft van de suiker.
* Eiwit stijf kloppen met de rest van de suiker en eventueel wat citroenrasp + sap
* Bloem en bakpoeder zeven en samen met de gesmolten boter door het eidooier mengsel roeren.
* Het eiwitmengsel erop scheppen en luchtig doorscheppen.
* Schep twee eetlepels deeg in de vorm en verdeel over de bodem
het verdelen gaat iets makkelijker als je een natte lepel gebruikt.
* Bak het laagje in 8/10 minuten haal het uit de vorm en laat afkoelen.
* Bak zo 6/8 laagjes( het recept zegt 8 maar ik haalde er maar 6 uit er stond niet bij welke maat vorm)
Maak een chocolade ganache en chocolade botercreme.
Smeer op elke laag cake een laagje botercreme en stapel alle lagen op. Giet de ganache over de taart.
Hoe meer taarten,hoe meer vreugd!
Melden Bewerk Citeer
5 Vandaag 06:49