1

Onderwerp: Marsepein vs Fondant

En hier dan ook nog eentje ...

Ik ben dus nog maar net begonnen en ik vind Fondant lekker smaken en lekker werken.

Maar .... wat is het verschil (anders dan de smaak en samenstelling)?

Hebben jullie bepaalde taarten waar je juist wel of geen marsepein of fondant voor gebruikt?

Is het gewoon je eigen voorkeur of die van de klant?

Als je je kapsel bekleed met marsepein, maak je de decoraties dan ook van marsepein of wisselen jullie dat ook af?

En waarom zou ik de twee mixen? Ik zie soms wel eens de term 'marsefond' voorbij komen en ik ga er dan even van uit dat dat een mix is van marsepein en fondant.

Nouuuuu ... heel wat vragen dus ;-). Sorry daarvoor!

2

Re: Marsepein vs Fondant

Ik werk alleen maar met fondant. Omdat ik dat prettiger vind werken!  ;)
Boetseren vind ik prettiger omdat fondant goed uithard. uitrollen en bekleden vind ik met fondant ook prettiger.
Dus ik zeg fondant (bakels).  :thumb:

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Marsepein vs Fondant

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/70/M … +wanneer?/

Het is vooral heel persoonlijk, wat je lekker vindt, wat de klant wil.....aan de andere kant een beetje afhankelijk van de toepassing.