1

Onderwerp: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

Vandaag heb ik voor het eerst de 1-2-3 swiss merengue creme gemaakt maar ik vind hem toch heel erg boterig smaken. Is er iets wat ik eraan toe kan voegen om dit minder te maken? Een vriendin suggereerde al wat eiwitten stijfkloppen en er nog doorheen mengen, is dat een idee? Alvast bedankt voor jullie hulp !

Groetjes, Conny

2

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

De 1:2:2 verhouding gebruiken, dan heb je iig minder boter...

3

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

haha, ja dat had ik ook al bedacht voor de volgende keer, maar ik heb nu een bak vol staan die ik eigenlijk zonde vind om weg te gooien, vandaar dat ik hoopte dat iemand een tip heeft, zodat ik er toch nog iets lekkers van kan maken :)

Groetjes, Conny

4

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

help ! nog iemand die nu wakker is en DE tip voor me heeft? ;)

Groetjes, Conny

5

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

ik vind hem eigenlijk niet te boterig, ook nog nooit iemand over gehoord. Ik laat hem wel atlijd megalang mixen en doe er nog een smaakje door.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

6

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

ik heb er ook al een heel bakje champagne-patidess door gedaan, maar het is nog steeds boterig.

Zou het helpen om de 1-2 dus de suiker en eiwitten nogmaal te kloppen en erdoor te doen?

Groetjes, Conny

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

:think: geen idee... misschien gewoon proberen?

maar dan zou je even precies hoeveelheden moeten berekenen die het dan bijv zou zijn bij 1:2:2, daar heb ik nu even geen zin in ;)  maar het zou me misschien logischer lijken om er dan 0,5:1 bij te doen ipv 1:2 snap je?
de uiteindelijke verhouding moet wel goed zijn namelijk.

ben benieuwd!

I never met a calorie I didn't like....

8

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

een heel bakje champagne-patidess ???  :s

9

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

cbuckens schreef:

ik heb er ook al een heel bakje champagne-patidess door gedaan, maar het is nog steeds boterig.

Zou het helpen om de 1-2 dus de suiker en eiwitten nogmaal te kloppen en erdoor te doen?

dat is heel veel, ik heb altijd maar een paar theelepeltjes nodig.
Ik weet niet of je er daarna nog eiwitten bij kunt doen...

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

10

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

ok, ik ga eens wat proberen, dankjewel dames !

Groetjes, Conny

11

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

ben benieuwd of het nog gelukt is om de botersmaak eraf te krijgen.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

12

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

hahaha, nou eerlijk gezegd was ik er nog niet aan toegekomen om wat te proberen (drukke kids - zou er storm op komst zijn???) maar mijn moeder kwam langs, voor wie de cupcakes waren en zij vond de creme hartstikke lekker !!! Dus ik denk dat ik het alleen nog langer laat mixeren en het verder zo laat.... ;)

Groetjes, Conny

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

Marinina schreef:

een heel bakje champagne-patidess ???  :s

:lol:  :lol: daar wordt je niet dronken van toch? :+

I never met a calorie I didn't like....

14

Re: 1-2-3 swiss merengue te boterig?

hahaha, dat hoop ik niet, het ruikt wel zalig trouwens als ik de kom opendoe :D :D :D

Groetjes, Conny