1

Onderwerp: strakke rand bovenkant

Ik zie hier vaak taarten voorbij komen met een superstrakke rand aan de bovenzijde..
Mij lukt dat maar steeds niet..
Ik heb tot nu toe alleen nog maar ronde taarten gemaakt en dan is de rand aan de bovenzijde altijd bol..
Hoe krijgen jullei dat voor elkaar?
Hopelijk snappen jullie wat ik bedoel want ik kan het met de zoekfunctie niet vinden..
Groetjes Kim

2

Re: strakke rand bovenkant

Hoi,

Er werd mij verteld dat je best de taart omkeert, de onderkant is strakker omdat de in de vorm zat. En dan afsmeren met botercreme om alle putjes te vullen. Dat in de koelkast tot de botercreme hard is. En nadien fondant of marsepein erop, beginnen van het midden en uitstrijken naar buiten, smoother erover... En dat zou moeten lukken... Oh, en oefenen!!
Dat doe ik ook nu in de hoop dat die eindelijk mooi strak zal zijn ;-)

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: strakke rand bovenkant

Er is een smoother speciaal voor scherpe randjes aan de bovenkant.
sharp top edger.
heb er zelf nog geen ervaring mee, staat nog op m'n lijstje...

4

Re: strakke rand bovenkant

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=150578

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126545890

Misschien heb je er iets aan.