Onderwerp: waar krijg je in nederland natronlauge?
hallo, om echte bayerische brezn te maken heb ik 36% natronlauge (NaOH) nodig. Weten jullie waar je dat in nederland kunt krijgen??? alvast bedankt! marjo
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » waar krijg je in nederland natronlauge?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hallo, om echte bayerische brezn te maken heb ik 36% natronlauge (NaOH) nodig. Weten jullie waar je dat in nederland kunt krijgen??? alvast bedankt! marjo
natronloog is gootsteenontstopper...
Laat ik nu totaal niet weten waar je het over hebt.........
Even waarschuwen hoor. Dat kan echt nooit voor een taart zijn. Het is een heel sterk agressief spulletje en kan grote brandwonden veroorzaken. Dus zeker niet voor uitwendig of inwendig menselijk gebruik.
Wat staat er precies in de Duitse tekst???
ik weet het, ik heb in duitsland gewoond... je gebruikt het (met handschoenen aan en bril en zonder kinderen in de buurt) om je brezn in te dopen voor het te bakken, daar krijg je de lekkere smaak en kleur door op je brezn. In duitsland ook te krijgen via de apotheek.
hier het recept voor degene die geïnteresseerd is:
http://www.brezel-baecker.de/brezelreze … zelrezept1
het is ook niet voor een taart maar voor een broodrecept maar dacht dat jullie misschien wel zouden weten waar je dit ongewone spul kan krijgen
Als ik het google (en het ook laat vertalen door google, want ik kan na 6 jaar duitse les nog niets haha (of ik wou het niet leren )
dan zijn dit de ingredienten:
Tarwebloem, water, gist, zout, natrium carbonaat, vet
Als je natrum carbonaat bedoelt: dat is volgens mij hetzelfde als bakpoeder en gewoon bij supermarkt (en nog goedkoper: bij Lidl) te krijgen
ik weet het, ik heb in duitsland gewoond... je gebruikt het (met handschoenen aan en bril en zonder kinderen in de buurt) om je brezn in te dopen voor het te bakken, daar krijg je de lekkere smaak en kleur door op je brezn. In duitsland ook te krijgen via de apotheek.
hier het recept voor degene die geïnteresseerd is:
http://www.brezel-baecker.de/brezelreze … zelrezept1het is ook niet voor een taart maar voor een broodrecept maar dacht dat jullie misschien wel zouden weten waar je dit ongewone spul kan krijgen
Ow dan weet ik het ook niet....
Ik weet wel wat brezn zijn, ze zijn heerlijk maar vertypte mezelf en schreef taart. Tja, dat kun je dus hier in Nederland vast niet krijgen omdat dat gewoon niet gebruikt wordt (schat ik zo in, weet het niet zeker). Je kunt even bij de apotheek vragen? Is het niet lekker zonder dat vreselijke spulletje?
Volgens mij moet je dan naar natriumhydroxide vragen.
Natrium carbonaat is trouwens geen bakpoeder. Bakpoeder is een mengsel van natriumwaterstofcarbonaat en wijnsteenzuur.
ze hebben t volgens mij wel bij de apotheek weet alleen dat tijdens mn labopleiding ik er best veel mee heb zitten etteren en t niet zulk leuk spul is en dat gootsteenontstopper hetzelfde is
En ik vraag me af of je het meekrijgt in de apotheek...
de apotheek heeft het helaas niet...maar een vriendin gaat naar oostenrijk en zoekt daar of onderweg in duitsland een apotheek op...
ok, dat is natuurlijk ook een optie, alleen geen idee hoe ik dit moet verdunnen aangezien dit 99.9% NaOH is en ik een 36% oplossing nodig heb, die ik vervolgens weer moet mengen met 1,8liter water....Ervaring ermee????
Laat me niet in met zulk gevaarlijk spul
als je de keuken alleen al ziet na gebruik van poedersuiker....
Marinina schreef:ok, dat is natuurlijk ook een optie, alleen geen idee hoe ik dit moet verdunnen aangezien dit 99.9% NaOH is en ik een 36% oplossing nodig heb, die ik vervolgens weer moet mengen met 1,8liter water....Ervaring ermee????
een 36% oplossing is dus met 36%natronloog aangevuld met water (kan je t beste op een liter doen ofzo want dat meet makkelijker)
Marjolijn Verleur schreef:Marinina schreef:ok, dat is natuurlijk ook een optie, alleen geen idee hoe ik dit moet verdunnen aangezien dit 99.9% NaOH is en ik een 36% oplossing nodig heb, die ik vervolgens weer moet mengen met 1,8liter water....Ervaring ermee????
een 36% oplossing is dus met 36%natronloog aangevuld met water (kan je t beste op een liter doen ofzo want dat meet makkelijker)
een liter is wat veel maar op 150 ml dus 54 gr natron. mocht ik het niet uit duitsland krijgen dan probeer ik dat
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » waar krijg je in nederland natronlauge?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.