1

Onderwerp: hoe krijg ik hem hoog

Ik heb een ronde springvorm van 26cm doorsnee
Ik gebruik bakmix. 250 gr mix, 4 eieren en water.
Maar hij word niet heel erg hoog.

Wat kan ik eraan doen zodat hij hoger word, moet ik dan meer mix gebruiken of nog langer mixen ( ik mix 10 min in de keukenmachine)

Ik heb nu ook een vierkante springvorm gekoch en die is 28x28 cm
Daar wil ik dus een hoge taart van maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp

2

Re: hoe krijg ik hem hoog

Je kan inderdaad meer mix gebruiken. Ook kan je 2 biscuits op elkaar leggen om ze zo hoger te krijgen.
Voor de 28x28 ga je zoiezo toch wel meer mix moeten gebruiken hoor.

Groetjes

Workshops en taartbenodigdheden: www.Cakexclusive.be Webshop:www.cakexclusiveshop.be

3

Re: hoe krijg ik hem hoog

Hoi,

Ik gebruik 340 gram mix en 5 eieren voor een springvorm van 26 cm.

Groetjes Anje

Re: hoe krijg ik hem hoog

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ik zing mijn eigen wijsje!

5

Re: hoe krijg ik hem hoog

@ Koekie  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

En inderdaad, voor een 26cm taart is het 340 gram biscuit, ik weet niet welke mix je hebt gebruikt, maar op de verpakking van funcakes staat voor een 25 cm taart, 330 gram mix.. dat is ook al meer dus!

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

6

Re: hoe krijg ik hem hoog

Ik gebruik de FunCake mix en voor een 25 cm gebruik ik 400 gr mix. Mijn biscuit wordt 7-8 cm hoog.
Voor de 28x28 cm zou ik 660 gr mix gebruiken. Niet minder dan 600 gr.

Wist ook niet wat ik moest denken bij de topictitel...... :lol:

7

Re: hoe krijg ik hem hoog

koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

8

Re: hoe krijg ik hem hoog

Ik wilde ook al 'Viagra!' roepen :)!

Jacqueline

Re: hoe krijg ik hem hoog

annick67 schreef:
koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee hoor :lol:  :lol:

10

Re: hoe krijg ik hem hoog

Sil's taarten schreef:
annick67 schreef:
koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee hoor :lol:  :lol:

Gelukkig maar!  :lol:

Re: hoe krijg ik hem hoog

dames, dames :lol: :lol: 

maar inderdaad, een stuk meer mix gebruiken, dan worden ze vanzelf hoger!

I never met a calorie I didn't like....

12

Re: hoe krijg ik hem hoog

annick67 schreef:
Sil's taarten schreef:
annick67 schreef:

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee hoor :lol:  :lol:

Gelukkig maar!  :lol:

Das toevallig  :rolleyes:
Daarom klikte ik juist op dit topic :P

'Gepensioneerd' bakster :P

Re: hoe krijg ik hem hoog

annick67 schreef:
koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee zeker niet, dacht.... die moet ik even lezen hahaha....

Maar advies genoeg lees ik!!!  ;)

Taarten op bestelling en WORKSHOPS.....
www.taartendroom.nl

14

Re: hoe krijg ik hem hoog

ik had al verwacht commentaar op de titel te krijgen, maar wist ff niet anders te verwoorden ;-)

Maar bedankt voor alle adviezen en tips, ik ga er mee aan de slag

ik gebruik trouwens nu mix van soezie

15

Re: hoe krijg ik hem hoog

Mijn kapsel werken ook elke keer niet hoog ondanks ik de mix van funcakes gebruikte en 10 min mixte met mijn keukenmachine.
Wat bleek ik gebruikte de deeghaak om mee te mixen en niet de gardes (heb een kenwood multi pro). De gardes mag je eigenlijk alleen gebruiken om slagroom te kloppen....
Toch maar een keer geprobeerd met de gardes te mixen en wat bleek? ik kreeg veeeel meet beslag dus hierdoor ook veel hogere taarten.
Ik weet natuurlijk niet wat voor keukenmachine jij hebt maar misschien heb je er iets aan...

www.Leoniestaarten.nl
Omdat er altijd wel een reden voor een taart is!

16

Re: hoe krijg ik hem hoog

peggyvandeven schreef:
annick67 schreef:
koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee zeker niet, dacht.... die moet ik even lezen hahaha....

Maar advies genoeg lees ik!!!  ;)

:lol:  :lol:  :lol:  Wilde hem al gaan melden, dat ie misschien beter in de 18+ kan...  :lol:  :lol:

Dat is toch een TAART waard!

17 Laatst bewerkt door Angela71 (20-07-2011 14:53)

Re: hoe krijg ik hem hoog

@ppeltje schreef:
peggyvandeven schreef:
annick67 schreef:

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

Nee zeker niet, dacht.... die moet ik even lezen hahaha....

Maar advies genoeg lees ik!!!  ;)

:lol:  :lol:  :lol:  Wilde hem al gaan melden, dat ie misschien beter in de 18+ kan...  :lol:  :lol:

:lol:  :lol: Hij is leuk!  :lol:  :lol:

Ik moest het ook even lezen....ha,ha.....en gelukkig zijn we met z'n allen.
Vies forum eigenlijk.... :lol:  :lol:  :lol:

Groetjes, Angela

Re: hoe krijg ik hem hoog

annick67 schreef:
koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

Ben ik dus niet de enige met een 'dirty mind'.....  :lol:  :cool:

same  here

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

19

Re: hoe krijg ik hem hoog

Ik heb ook het probleem dat ie niet mooi hoog wordt.

Heb eerst de funcake mix gebruikt. Eerst een keer met 330 gr mix en de keer daarna met 440 gr mix (Beide 26 cm ring)

En nu heb ik het recept van Evelien gebruikt, maar deze is ook niet hoog. Dit was met 6 eieren 180gr suiker en 180 gr bloem. Hij was ook veel donkerder.. Wat doe ik nou fout? Want ik klop echt 10 minuten en maak mn eieren goed warm.

Ik kreeg ook klontjes van het meel in mn beslag bij die van Evelien. Had het wel gezeefd en heel voorzichting door het eimengsel gespateld. Pff... taarten maken is echt veel moeilijker dan ik dacht.. :s

20 Laatst bewerkt door @ppeltje (22-07-2011 11:15)

Re: hoe krijg ik hem hoog

Anne2712 schreef:

Ik heb ook het probleem dat ie niet mooi hoog wordt.

Heb eerst de funcake mix gebruikt. Eerst een keer met 330 gr mix en de keer daarna met 440 gr mix (Beide 26 cm ring)

En nu heb ik het recept van Evelien gebruikt, maar deze is ook niet hoog. Dit was met 6 eieren 180gr suiker en 180 gr bloem. Hij was ook veel donkerder.. Wat doe ik nou fout? Want ik klop echt 10 minuten en maak mn eieren goed warm.

Ik kreeg ook klontjes van het meel in mn beslag bij die van Evelien. Had het wel gezeefd en heel voorzichting door het eimengsel gespateld. Pff... taarten maken is echt veel moeilijker dan ik dacht.. :s

Met de funcakemix neem ik 340 gr. mix, 5 eieren en 35 water.
Dit 8 minuten op de hoogste stand mixen en dan nog 2 minuten op de laagste stand.
Oven voorverwarmen op 140°C.
De eerste 20 min op 140°C bakken, dan temp. verhogen tot 160°C en nog eens 20 min bakken, dan nogmaals temp. verhogen tot 175°C en dan nog eens ca. 15 min bakken. (tussentijds de oven niet openen!) Vervolgens met sateprikker kijken of het biscuit gaar is.

Langer op een lage temp. bakken zorgt ervoor dat het kapsel mooi kan rijzen.  ;)
Oh en wel zorgen dat de gardes niet helemaal onder het beslag staan bij het kloppen, anders komt er geen lucht in. Anders kun je beter in 2 keer het beslag maken.

Dat is toch een TAART waard!

21

Re: hoe krijg ik hem hoog

koekiemonster schreef:

grappige topictitel... ;) :lol:  :o

whahaha ik dacht dat ik de enige was die zulke gedachten had hahaha

Groetjes, Franka

22

Re: hoe krijg ik hem hoog

ik had ook last bij de 28cm dat ie niet hoog kwam  :o

sorry, kan niet meer stoppen hahaha :lol:

Bij de 20cm rond had ik een heel mooie hoge taart
bij de 28cm rond niet....  :/  :/  :grr:  balen.

ik gebruik  voor 28cm rond 450 mix, 7 medium eieren en 45 ml water
eerst deed ik dat in ene keer mixen.
Nu verdeel ik het over 2 bakken en mix ik de ene bak in de sta-mixer en de andere met de handmixer.
gewoon tegelijk en stort alles in de 28cm ronde vorm.

FANTASTISCH mooie hoge taarten.

dus misschien kan je mixer het niet aan

Groetjes, Franka

23

Re: hoe krijg ik hem hoog

Fibi schreef:

ik had ook last bij de 28cm dat ie niet hoog kwam  :o

sorry, kan niet meer stoppen hahaha :lol:

Bij de 20cm rond had ik een heel mooie hoge taart
bij de 28cm rond niet....  :/  :/  :grr:  balen.

ik gebruik  voor 28cm rond 450 mix, 7 medium eieren en 45 ml water
eerst deed ik dat in ene keer mixen.
Nu verdeel ik het over 2 bakken en mix ik de ene bak in de sta-mixer en de andere met de handmixer.
gewoon tegelijk en stort alles in de 28cm ronde vorm.

FANTASTISCH mooie hoge taarten.

dus misschien kan je mixer het niet aan

Ik heb inderdaad een hele oude mixer van de oma van mn vriend. Misschien ligt het daaraan. Ik ga het gewoon proberen. Dat word spierpijn! :P

24

Re: hoe krijg ik hem hoog

Hahaha ik moest toch ook even lachen toen ik de topic titel zag mijn eerste gedachte was "mmm daar heb ik nooit zoveel moeite mee"  :o

25 Laatst bewerkt door Glamour (24-07-2011 11:09)

Re: hoe krijg ik hem hoog

Ik gebruik ook 400 gr mix en 6 eieren voor de 25 rond.

Voor de 28x28 (het gaat toch om de vierkante?) zou ik 660 gram en 10 eieren gebruiken. Dan wordt hij wel mooi hoog.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me