1

Onderwerp: Meringue

Ik heb vandaag een meringue gebakken. Hij is bijna super gelukt, en nu al erg lekker bevonden door manlief.. zeker met slagroom en verse aardbeien.

Maar... zijn er nog andere dingen die lekker zijn bij meringue? Eventueel tips voor een volgende keer?

2 Laatst bewerkt door Marinina (12-07-2011 20:58)

Re: Meringue

mascarpone gemengd met slagroom  :9  :9

Meringue in chocolade dippen.

Verkruimelde merinque met slagroom of een mousse als taartvulling.

meringue met ijs........mmmm... krijg er trek van  :lol:

Lekkere gebakjes van maken :

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SEX7UXXK-D.jpg

3

Re: Meringue

Toef op een cupcake!

http://www.maakjetaart.nl/media/1098_bk_pinkmeringuevoorwebsite.jpg

(idee website Maak je taart.nl)

4

Re: Meringue

lemoncurd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5

Re: Meringue

welk recept heb je trouwens gebruikt?

6

Re: Meringue

Van Jamie Oliver :) En dan met citroensap er doorheen.

Nodig:

6 Eieren alleen het eiwit (groot)
300 gram suiker

smaakje naar wens, ik heb dan citroensap van 1 citroen gedaan maar vanille enz kan ook.

Eiwit met eventuele smaakmaker stijf kloppen, suiker er doorheen en blijven kloppen tot het schuim zo stevig is dat je de bak op zn kop kan houden :P
Oven op 150 graden en dan ongeveer een uur. Dan zijn ze nog zacht van binnen.

7

Re: Meringue

Ziet er Top uit!!

Ik heb een keer een hele grote gemaakt
Moest heel lang in de oven geloof 12 uur om te drogen...
Dit was het resultaat

http://94.100.119.198/441300001-441350000/441324701-441324800/441324723_6_oGru.jpeg

We hebben er heerlijk van gesmuld. Was een recept van Rudolf van Veen

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

8

Re: Meringue

Diny, ik kreeg direct de bakkriebels van jou. Heb gelijk van die toefjes gespoten en ze zijn heerlijk gelukt. Nog een likje lemoncurd erop... :9

9

Re: Meringue

even een vraagje van een beginner , zou je zon merinque ook gewoon in stukjes tussen een taart kunnen doen met een vulling? of zullen die zacht worden? hoe zouden jullie dat doen?

10

Re: Meringue

ellenjp schreef:

even een vraagje van een beginner , zou je zon merinque ook gewoon in stukjes tussen een taart kunnen doen met een vulling? of zullen die zacht worden? hoe zouden jullie dat doen?

Ja hoor heb ik ook wel eens gedaan, word met slagroom wel zachter maar ik denk dat als je het met mbc doet ze steviger zullen blijven.
Maar ook met slagroom errug lekker  :9