1

Onderwerp: lemoncurd gebruiken als voorstrijklaagje bij vulling? (temperen?)

Hoi :)

Voor een taartje die ik vandaag aan het maken ben, met citroenbavrois vulling (zie recepten) dacht ik de cake eerst een beetje in te smeren met lemon curd (gekocht, AH).

Heeft dit ong hetzelfde effect als temperen? Ik zou namelijk dit temperen wel eens willen proberen maar mag absoluut niet met alcoholische drank.

DP

De meneer van mevrouwtaart

2

Re: lemoncurd gebruiken als voorstrijklaagje bij vulling? (temperen?)

Tremperen, temperen is heel wat anders... En dat kan ook met aanmaaklimonade of suikersiroop met smaakstof of citroensap...

Maar volgens mij is lemon curd niet vloeibaar genoeg

3

Re: lemoncurd gebruiken als voorstrijklaagje bij vulling? (temperen?)

ik doe er altijd standaard bij dit soort vullingen lemoncurd op,maar dan gewoon omdat het zo lekker is en dan trempeer ik ook niet meer
en ze zijn dan altijd heerlijk echt een aanrader

Taarterijklavertjevier voor taarten en workshops