1

Onderwerp: Fondant stomen???

Ik kijk graag naar CakeBoss en het valt me altijd op dat ze het fondant daar stomen na bekleden??

Iemand dit ooit geprobeerd? Wat is het nut hiervan? Ik heb altijd geleerd dat fondant en water geen vrienden zijn, maar blijkbaar kan het toch. Misschien is dit de oplossing tegen suiker op de fondant. Ik zie mezelf al met mijn strijkijzer mijn taartjes afstomen hahhahahaha

2

Re: Fondant stomen???

Ten eerste om inderdaad de poedersuiker op te laten lossen
Ten tweede om de fondant goed te laten plakken
Ten derde en dat is vooral bij suikerbloemen, om de kleur te fixeren na het dusten. Zo zorg je dat ze mooier uitvloeien en minder/ niet meer afgeven.

Je zet natuurlijk dat stoomding niet een uur boven je taart, heel even is al genoeg. Anders smelt je hele taart weg.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3 Laatst bewerkt door meneertaart (15-07-2011 11:28)

Re: Fondant stomen???

Oh en en en : ook om sommige oppervlakken mooi glad en shiney te krijgen :) plastic achtig, zeg maar.

De meneer van mevrouwtaart

4

Re: Fondant stomen???

bedankt voor jullie antwoorden. Ik ga het gewoon eens een keertje proberen met mijn strijkbout (die ook verticaal kan strijken) op een cupcake. Kijken of ik het wat vind...

5

Re: Fondant stomen???

ben erg benieuwd naar je strijkbout ervaring.
laat je het weten als je het uitgeprobeerd heb?

Groetjes, Franka

6

Re: Fondant stomen???

ja ik laat het weten! Ben zelf ook erg benieuwd hihi

7

Re: Fondant stomen???

zou ik wel een oven want aandoen  :Y