1

Onderwerp: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

Even een vraagje, mevrouwtaart en ik gaan binnenkort cake pops maken. Mevrouwtaart heeft daarom een mooi boekje gekregen over cake pops.

Daarin staat dat het cakekruimelgeheel moet worden vermengd met  'standaardglazuur'. Bedoelen ze daar van die zakjes van de super?

Op youtube echter vind ik filmpjes, onder andere onderstaande, die 'frosting' gebruiken om door de cakekruimels te mengen. Wat is dit precies? Kan ik overigens 'gewone' cake gebruiken of is het lekkerder om kapsel te gebruiken?

http://www.youtube.com/watch?v=PXCm7XTK … r_embedded

De meneer van mevrouwtaart

2

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

ik heb in de workshop bij chantelle biscuit gebruikt met botercreme.. die waren echt super lekker..

3

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

cakepops maak ik van restjes biscuit en cake. Deze gooi ik in de blender om te verkruimelen en dan doe ik er botercrème bij om het smeuïg te maken en er balletjes van te draaien.
Deze laat ik opstijven in de koelkast (paar uur).
Vervolgens haal ik ze door de gesmolten chocola en walla... cakepops!  :lol:

Ps. Frosting is het algemene woord voor icing, botercrème enz.

Dat is toch een TAART waard!

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

Ik denk dat ze met standaardglazuur ook iets van botercrème bedoelen, maar ik ben niet zo thuis in de Belgische benamingen.
Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat ze de glazuur van de super bedoelen, wat dat ook moge zijn.

Frosting kan veel zijn. Over het algemeen is het iets voor in of op een taart of cupcake. Het kan zijn op basis van boter, cream cheese, slagroom, etc...
Als je even googlet op frosting of icing recipes kom je vanalles tegen!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

Suikertaartjes-Suuz schreef:

........
Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat ze de glazuur van de super bedoelen, wat dat ook moge zijn.
......

Bij de supermarkt verkopen ze zakjes glazuur van dr. oetker. Die hoef je alleen even warm te maken en klaar....

Groetjes Gerien

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

Ahaaaa, nee kan me niet voorstellen dat ze dat bedoelen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: cake pops > wat is nu eigenlijk 'frosting'

Is dat niet in het boek van Bakeralla, dat ze het over glazuur heeft? Da's volgens mij gewoon een kromme vertaling van frosting, en dat is dan weer een verzamelnaam, net wat Suus zegt.

Ik heb er wel eens Betty Crocker vanille-frosting doorheen gedaan (kant en klaar dus uit een potje), of een restje botercrème.

Met cake vind ik ze stukken lekkerder dan met biscuit :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag