1

Onderwerp: botercreme???

Graag advies:
Tot nu toe botercreme gemaakt van boter en suiker. Maar ik vind deze te stevig. Ik krijg deze ook niet makkelijk uitgesmeerd. Ik zoek eigenlijk iets wat super makkelijk is uit te smeren zeker om een taart mee af te kunnen smeren.
Hebben jullie tips. Is bijvoorbeeld de mix voor botercreme uit de webwinkel een goed alternatief? Is deze lekker smeuig?
Alvast bedankt voor jullie reacties!

Kijk voor mijn gemaakte taarten op: http://www.mijnalbum.nl/Album=RF84JTFH

2

Re: botercreme???

ik gebruik altijd 1:1 om mee af te smeren. Vaak neem ik 100 gr margarine en 100 gr. roomboter en dan 200gr suikerbakkerspoeder. Dat laatste goed zeven en dan alles bij elkaar en flink mixen, zeker 10 minuten. Dan is het een mooie luchtige massa die prima smeert.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: botercreme???

Uit een receptenboek van De Tafel van 18 heb ik het volgende recept wat ik zelf wel heel lekker vind:

1:1 roomboter/poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)
scheutje vanille aroma
mixen (eerst boter smeuig, dan suiker erbij en dan de aroma)
en als laatste 2 eetlepels heet water (dat was op een recept van 250 gr).

Niet te zwaar en goed te smeren.

Re: botercreme???

mix uit de webshop is een lekkere vulling. Je kunt er ook allerlei smaakjes aan toevoegen, bijv. van pattides. Heerlijk is de framboos van pattides

Re: botercreme???

oepsss. sorry lees nu pas dat je iets zoekt om af te smeren.
Niet goed gelezen.................

6

Re: botercreme???

als je de 1:1 botercreme lang genoeg mixt, 10 min is die echt niet te stevig  en kun je er goed mee afsmeren.
tegenwoordig gebruik ik bijna alleen maar MBC, lekker makkelijk omdat die ook lekker is om te vullen.