1

Onderwerp: korrelige botercreme

Gisteren heb ik merengue-botercreme geprobeerd.

De smaak zit prima!

In het begin was hij heel mooi gladjes en luchtig, tot ik hem in de koelkast plaatste...

Wat later wil ik hem opnieuw nemen om toeven te spuiten. Hij is mooi opgesteven, de smaak nog steeds prima, maar hij heeft zo een korrelig uitzicht... opnieuw kloppen hielp niet.. dus geen toeven... heb er de cupcakes dan maar mee gevuld en hij is ook prima om mee af te smeren.

Waaraan ligt dit??? en kan ik het nog oplossen ? De overschot zit nu in de diepvriezer.

2

Re: korrelige botercreme

denk dat je m wat warmer moet maken en meer kloppen.. creme word altijd gek als je t in de koelkast stopt en daarna weer wil gebruiken...

verder maak ik nooit merengue botercreme dus ik weet niet of ie geschift is ofzo, neem aan dat je wel met een thermometer hebt gewerkt

3

Re: korrelige botercreme

MBC moet je vanuit de koelkast langzaam op kamertemperatuur laten komen voordat je het weer kunt opkloppen....

Helaas maakten wij dezelfde fout bij de Zoet&Zo Challenge  :o  :o

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

4

Re: korrelige botercreme

je kan t toch ook wel bijwarmen net als gewone creme of werkt dat niet?

Re: korrelige botercreme

Hoe heb je de mbc gemaakt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: korrelige botercreme

ik heb 'm gemaakt met 1 deel eiwit, 2 delen suiker en 3 delen boter. het eiwit en de suiker gemengd boven bain marie tot de suiker was opgelost (tot ik geen korreltjes meer voelde). Dan van het vuur gehaald, verder geklopt tot die superstijf was en dan in stukjes telkens de boter erbij gedaan. (is het recept uit een boek van de koekjesfee)

vandaag haal ik m'n restje uit de diepvriezer....

dus ik laat ontdooien in de koelkast, dan op kamertemperatuur en dan verder kloppen? of zijn er betere opties?

(bedankt voor de reacties tot nu!)

Re: korrelige botercreme

Heb je de temperatuur opgemeten van het eiwit?
Als je niet boven de 73 graden bent gekomen, kan het zijn dat je bc is gaan schiften.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: korrelige botercreme

hmm... toch maar die thermometer bovenhalen dan... (of beter, kopen)
alleszins, zo warm is die nooit geweest, want ik kon er nog steeds mijn vinger insteken...

dankjewel!!!

9

Re: korrelige botercreme

er staat niet voor niks een temperatuur bij... je moet t echt opmeten hoor

Re: korrelige botercreme

Als je er je vinger in kon steken is hij inderdaad niet warm genoeg geweest.
Ik test het ook met mijn vinger hoor, als ik me lichtelijk verbrand is het goed :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/