1

Onderwerp: Wat is zwaarder??

Hallo!!
Ik ga vandaag voor het eerst taarten vullen met bavarois en vlaaivulling. Alleen mijn vraag is nu, waarmee moet ik de eerste laag doen?
Eerst bavarois en dan jam?
Eerst bavarois en dan vlaai?

Of is jam en vlaaivulling zwaarder dan bavarois en moeten die onderop?

Bedankt vast!!

2

Re: Wat is zwaarder??

ik denk t de vlaaivulling zwarder is. vergeet niet een dijkje te maken van 1:1 bc zodat de vulling binnen bljjft.

gr's
Hiba

3

Re: Wat is zwaarder??

Thx!! Dijkje ga ik niet vergeten :D
En denk je dat jam zwaarder is dan bavarois?

4

Re: Wat is zwaarder??

als je alleen jam doet dan nee

5

Re: Wat is zwaarder??

hoe bedoel je als je alleen jam doet?

6

Re: Wat is zwaarder??

Ik doe altijd de meest 'natte' vulling onder.
Dus eerst jam/vlaaivulling en dan de crème of bavarois oid...
(Maar eigelijk weet ik niet meer de reden waarom ik dat zo doe...  :think:   :lol: )
Zo'n heel giga verschil in zwaarte hebben deze vullingen toch niet dat dit uit maakt!

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: Wat is zwaarder??

Summer1985 schreef:

hoe bedoel je als je alleen jam doet?

Nou gewoon als je alleen jam ertussen doet en niet met creme oid eroverheen

8

Re: Wat is zwaarder??

etmc schreef:
Summer1985 schreef:

hoe bedoel je als je alleen jam doet?

Nou gewoon als je alleen jam ertussen doet en niet met creme oid eroverheen

Alleen jam is toch niet echt lekker???

9

Re: Wat is zwaarder??

in een sachertaart zit toch ook alleen jam (of fruitmoes)

10

Re: Wat is zwaarder??

en als je alleen bavarois doet ook niet ;)

Ik denk dat de jam zwaarder is omdat er in bavarois nog wat lucht zit.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

11

Re: Wat is zwaarder??

maar van bavarois doe je meestal 1cm erin en van jam maar 2mm